Es lliura la primera recollida d’ajuda andorrana per a Ucraïna

L’empresària, Montse Cardelús, va fer entrega del lot de medicaments a la frontera amb Romania, on una ONG serà l’encarregada de distribuir posteriorment el material

https://youtu.be/m0Z3DpP52h8

El primer vehicle amb ajuda andorrana va sortir del país fa dos dies. En un viatge sense gairebé parades, va arribar dissabte al matí a Romania, a una de les ciutats que fan frontera amb Ucraïna. La furgoneta portava els medicaments que ha finançat l’empresària Montse Cardelús, i que es va entregar al vespre a l’ONG que s’encarregarà de distribuir-les pel país eslau.

Els medicaments són una de les principals necessitats que es tenen actualment en el marc del conflicte bèl·lic que s’està produint a Ucraïna. Cardelús va marxar amb dos voluntaris i una furgoneta plena, també d’altres materials que es requerien, cap a Romania. El trajecte escollit es deu als contactes que l’empresària té amb una ONG catòlica gràcies a l’ajuda humanitària prèvia que havia fet a Moldàvia. Des de l’ens s’han compromès a fer la distribució de tot el que Cardelús els hi ha fet arribar dintre d’Ucraïna.

Aquest és el primer vehicle que arriba al país eslau, però no serà el darrer que ho faci en els pròxims dies. Creu Roja Andorrana també està preparant tot el material que els hi està fent arribar la gent. El director, Jordi Fernández, ha volgut recordar que es consultin els llistats a les xarxes socials d’allò que sigui més necessari actualment al país. Per exemple, indica que roba, de moment, no en caldria més, ja que no els hi requereixen. Principalment, la manca més important està amb els medicaments.

El comboi de Creu Roja, si tot va bé, sortirà del país dimecres. En un principi, ho farà amb quatre vehicles assegurats. Es pot arribar a comptar amb fins a sis, però Fernández ha indicat que marxaran els que estiguin completament preparats per fer-ho. L’entitat ha gestionat l’ajuda amb Creu Roja d’Ucraïna, i l’entrega es farà per la frontera polonesa.  

WhatsApp Image 2022 03 06 at 12.48.42 PM (1)
 

 

Comentaris (3)

Trending