Dubtes sobre la continuïtat d’RTVA a les actuals instal·lacions en acabar el contracte de lloguer

L’actual director general, Xavier Mujal, ha fet un balanç sobre el seu pas per l’empresa abans de plegar el pròxim 31 de desembre i ha marcat les línies a seguir en el futur

Xavier Mujal durant la seva compareixença
Xavier Mujal durant la seva compareixença

L’encara actual director de Radio Televisió d’Andorra (RTVA), Xavier Mujal, ha realitzat una compareixença aquest dimecres davant la comissió legislativa d’Economia per tal de fer un balanç pel seu pas per l’empresa els darrers deu anys. Abans de plegar el pròxim 31 de desembre, Mujal ha marcat les línies a seguir en el futur, com la digitalització o la definició sobre el caràcter empresarial. A més, s’ha destacat que les instal·lacions des d’on es treballa actualment han quedat “obsoletes” i es posa en dubte la seva continuïtat.

Actualment, a excepció d’uns mesos on es va haver de desdoblar la plantilla en diferents emplaçaments a causa de la Covid-19, RTVA opera des de les instal·lacions a Andorra la Vella. El contracte, però, segons ha assenyalat Mujal, acaba en dos anys, i ha assegurat que “els espais estan obsolets i mal distribuïts”. Per tant, ha animat a començar negociacions, ja sigui per renovar el contracte i canviar aquelles clàusules que calguin, com per trobar un nou espai. En aquesta darrera opció, Mujal ha remarcat que “no serà fàcil i potser caldrien més de dos anys, perquè s’ha de buscar el lloc, però també s’ha d’adequar i aprovisionar com cal”.

De fet, Mujal ha assenyalat que, temps enrere, es va plantejar l’opció de traslladar les instal·lacions d’RTVA a Encamp, “jo no era partidari, però ara mateix m’hagués mostrat favorable”. A més, en cas de renovar el contracte, ha assegurat que cal fer molts canvis a l’espai on es troba actualment l’empresa perquè sigui un lloc apte on poder treballar. Per aquest motiu ha insistit a incentivar les negociacions en cas d’haver-se de quedar al mateix lloc, i poder fer les modificacions que siguin escaients.

A més, el director general ha remarcat que RTVA necessita estar en una posició cèntrica al país. “Cal estalviar en desplaçaments tant com sigui possible, perquè així es millora l’eficiència i l’eficàcia del treballador, que no ha de passar temps en un transport”, ha explicat. Per aquest motiu, es considera que Andorra la Vella hauria de continuar sent l’opció preferent en cas de canvi d’ubicació.

Comentaris (9)

Trending