Divisió entre els habituals del cinema per la necessitat d’haver de presentar el passaport Covid

Protecció Civil i Cinemes Illa Carlemany signen un conveni per projectar les campanyes de sensibilització i prevenció a l’inici de les pel·lícules familiars i infantils

Joan León i Josep Maria Bagudà durant la signatura del conveni.
Joan León i Josep Maria Bagudà durant la signatura del conveni. Toni Solanelles

Els cinèfils estan dividits. I no pas per quin gènere o pel·lícula, de les de sempre o actual, els agrada més o consideren més de culte. No és això. La divisió la comporta el fet que amb les noves normatives relacionades amb la pandèmia, per poder accedir a les sales del cinema cal presentar el passaport Covid. I això ha aixecat una revolada important entre els habituals del cinema. Molt agressius aquells que no hi estan d’acord. Satisfets els que són partidaris de la mesura. Des de l’empresa es recorda que són mesures necessàries i que “cal complir-les”.

 

Illa Carlemany, que ha signat amb Protecció Civil aquest migdia un conveni per projectar les campanyes de sensibilització i prevenció a l’inici de les pel·lícules familiars i infantils, va anunciar divendres que s’aplicaria la mesura, -que recorden que ve fixada per les directrius de Govern i els va ser comunicada pel ministeri de Cultura- a través dels seus canals de comunicació. Des de diumenge, de fet, és obligatori segons el cinema presentar el passaport Covid, una prova TMA o d’antígens negativa respectant els terminis adients o el certificat d’haver passat la malaltia o similar.

“Si no complim això, tocaria tancar. Aquí som dotze persones amb família. Els hem d’enviar a casa seva sense cobrar?”, apunta el director de les sales, Jordi Torres

“Ens van trucar divendres des de Cultura per avisar-nos. Ja els vam dir que necessitàvem un cert temps per adaptar-nos i, finalment, es va aconseguir el marge de dos dies”, explica el director de les sales, Jordi Torres. S’ha decidit també mantenir l’aforament del 70% per donar més seguretat als espectadors.

L’anunci de les mesures ha despertat la fera d’alguns cinèfils que creuen fora de lloc aquesta nova exigència. L’empresa explotadora del cinema, com no pot ser d’una altra manera, s’ha agafat a les directrius donades per les autoritats sanitàries per deixar clar que no es tracta d’una decisió voluntària sinó d’una mesura que l’administració imposa.

Inicialment, es recorda, s’havia optat per no demanar passi sanitari. Ara, però, “surt la normativa que ens obliga a demanar-lo i no podem fer res”. En tot cas, es defensa que, vista la situació epidemiològica actual, “ens sembla correcta”. Al mateix temps, Torres lamenta alguna de les reaccions rebudes per part dels usuaris. “A xarxes hem trobat queixes que no considero justes”, afirma.

I és que, recorda, aquesta mesura ha de servir per evitar altres més dràstiques. “Si no complim això, tocaria tancar. Aquí som dotze persones amb família. Els hem d’enviar a casa seva sense cobrar?”, apunta el responsable de les sales, que aprofita per fer una crida clara als usuaris habituals dels cinemes. “Hem d’intentar complir aquestes mesures, com hem fet des del primer dia”, afirma.

CONVENI

Els cinemes del centre comercial també han estat protagonistes aquest matí d’un altre fet. En aquest cas, el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, i el CEO de l’Illa Carlemany, Josep Maria Bagudà, han signat aquest dimarts al matí el conveni de col·laboració entre la societat gestora (Casa Muntanya) del Centre Illa Carlemany i el departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències (DPCGE).

A través l’acord, Casa Muntanya, que s’ocupa de la direcció i la gestió de les sales de cinema dels Cinemes Illa Carlemany, es compromet a difondre de manera gratuïta les campanyes de sensibilització i prevenció del DPCGE a l’inici de les pel·lícules adreçades a un públic familiar i infantil que es projectin en les seves instal·lacions.

Amb la seva signatura, el conveni ha entrat en vigor aquest mateix dimarts i s’estableix per una durada indefinida mentre cap de les parts no manifesti la seva voluntat contrària. El departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències i la direcció dels Cinemes Illa Carlemany es comprometen a reunir-se almenys una vegada l’any per tal d’establir un calendari de les accions de col·laboració que s’han de dur a terme.

Comentaris (2)

Trending