El dispositiu de La Vuelta mourà unes 400 persones

D'elles, 200 seran policies i hi haurà un centre de comandament avançat per controlar qualsevol incidència dilluns i dimarts

Comentaris

Boneta i Lasne durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
Boneta i Lasne durant la roda de premsa d'aquest dimecres. BRU NOYA

El dispositiu preventiu i de seguretat de la Vuelta comptarà amb 200 policies, 80 agents de circulació i 50 voluntaris i hi haurà un centre de comandament avançat segons ha explicat el director de policia, Bruno Lasne. Hi haurà també personal del SUM i bombers. S'aconsella a totes les persones que el dilluns 28 hagin de circular ho facin abans de les 15 h o després de les 18 h.  Des de divendres ja hi haurà patrulles vigilant els ports.

 

Es tracta d'una de les tres grans curses ciclistes internacionals – juntament amb el Giro i el Tour – i, per tant, té una gran cobertura mediàtica arreu del món. Només l'organització ja desplaça 900 vehicles i més de 3.000 persones perquè l'esdeveniment es pugui dur a terme. Així, tal com ha detallat  la directora de Màrqueting d'Andorra Turisme, Noemí Pedra, 1.028 periodistes de 300 mitjans s'acrediten per fer el seguiment .

"La Vuelta es pot veure en 18 emissores en directe repartides per tots els continents, amb 190 països que se'n fan ressò i 211 milions d'hores de visualització", ha manifestat Pedra. Per aquest motiu, s'habilitarà una sala de premsa a l'edifici de serveis de Comallemple durant tot el dia per facilitar la feina als periodistes. A Espanya, amb 1,2 milions d'espectadors de mitjana l’any passat, La Vuelta és un dels esdeveniments esportius més seguits, per davant de la Formula 1 o la Champions League.

La carava publicitària farà el mateix recorregut que els ciclistes i hi haurà animacions al Parc Central entre les cinc i les vuit del vespre. La sala de premsa estarà ubicada a l'estació d'Arinsal. "És un esdeveniment esportiu de primer ordre mundial", ha dit Pedra. La sortida del dia 29 serà neutralitzada i es farà a la una des de l'edifici de les Columnes d'Andorra la Vella. 

Des de Mobilitat, Daniel Boneta ha destacat que per evitar l'arribada de vehicles a la zona de meta, es restringirà l'accés motoritzat a la carretera de Comallemple /CS-520), a partir de diumenge (dia 27). L'aparcament descobert d'Arinsal enfront dels hotels Ushuaia i Patagonia es reservarà per a l'organització. La recomanació és fer servir el transport públic. El tancament de carreteres el dilluns (dia 28) s'iniciarà a partir de les tres. 

La C-14 quedarà tallada a partir de la una. Els autocars dels equips s'ubicaran per sobre de la rotonda d'Erts a la CG4. Finalment, l’evacuació dels vehicles de la zona de meta serà fins a Arinsal, de manera que caldrà circular amb precaució a partir d’aquell punt.

L’etapa començarà a Súria i tindrà 158,5 quilòmetres. D'aquests, més de 51 transcorren dins el Principat, amb dos ports de muntanya de primera categoria: el Coll d'Ordino i Arinsal. La meta se situarà precisament a la zonade Comallemple, a l'estació de Pal Arinsal de Grandvalira. Es preveu que els corredors creuran la frontera del riu Runer a les 16.11 hores i que a les 17.30 arribaran a Comallample.


 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending