El descens de les donacions d’aliments contrasta amb l’augment de demandes

La presentació de la tercera edició de 'L'hort solidari' a Sant Julià de Lòria palesa la necessitat de fer créixer les ajudes

Comentaris

Montserrat Puig, de Tot Natura, entrega les plantes a Robert Capdevila de Cal Pau d'Aixovall.
Montserrat Puig, de Tot Natura, entrega les plantes a Robert Capdevila de Cal Pau d'Aixovall. B.N.

El descens en les donacions d'aliments coincideix amb un augment de les demandes d'ajuda com s'ha pogut constatar en el cas, per exemple, de Càritas parroquial de Sant Julià de Lòria. El cònsol major lauredià, Josep Majoral ho ha explicat durant la presentació de la tercera edició de 'L'hort solidari' per ajudar a les famílies.

"Des del comú el que estem fent és liderar un projecte com aquest. Mentre hi hagi una família que ho necessiti", ha dit Majoral qui ha recordat que l'any passat l'ajuda va arribar a 45 famílies. La vintena de pagesos -una xifra semblant a la de l'any passat-, recullen el planter, planten i un cop ha crescut, porten la collita al Rebost Solidari de Càritas parroquial. El viver cedeixen les plantes gratuïtament. La iniciativa va néixer durant la pandèmia per ajudar les famílies necessitades. "És un projecte que va arribar per quedar-se", ha dit Majoral.

Robert Capdevila, d'Aixovall, és un dels agricultors que participa en el projecte. Ha indicat que la seva família sempre ha treballat al camp i a l'hort pel consum propi. "Fer uns cavallons més per a poder-los dedicar a ajudar a una entitat com Càritas és molt agradable". Capdevila plantarà mongetes. Entre la varietat de 5.000 plantes que es donen hi ha també enciam, tomàquets, bledes o espinacs, ha subratllat des de Tot Natura, Montserrat Puig.

Comentaris

Trending