Denuncien la manca de seguretat amb què es treballa en moltes obres

(AMB VÍDEO) L’enèsim exemple és d’aquest mateix matí en una construcció que s’està fent a l’entrada de Canillo, amb quatre operaris damunt d’un teulat a mig fer sense línia de vida ni cap protecció vers els vianants que puguin passar per la voravia

Els operaris treballant en l'obra aquest matí.
Els operaris treballant en l'obra aquest matí.

Molts treballadors del sector de la construcció estan farts de la manca de seguretat amb què tot sovint han de treballar en les obres. Admeten que no sempre és responsabilitat de l’empresa, o que, almenys, hi ha una responsabilitat compartida. Però es demana a tots els agents intervinents que hi hagi un major control i una major conscienciació del risc que assumeixen els operaris de la construcció i que, a voltes, sense plantejar-s’ho, traslladen a tercers, com poden ser els vianants.

L’enèsim exemple el situen aquest mateix matí a la carretera general dins del nucli de Canillo, ja a la denominada avinguda Sant Joan de Caselles. Una obra inserida en una estació de servei. Però no és tant això sinó el fet que almenys quatre operaris estan situats, treballant, al teulat en construcció i no hi ha ni cap mena de línia de vida on es puguin assegurar ells ni, tampoc, cap barana o estructura que serveixi per protegir els vianants o persones que puguin passar per la voravia o la calçada. I que podrien eventualment rebre el cop d’algun material que pugui caure o dels efectes d’un possible accident d’algun mateix dels treballadors.

Certament, han indicat les fonts, alguns dels operaris sí que porten el casc posat, amb la qual cosa això pot donar pistes que els equips de protecció personals, segurament han estat facilitats pels responsables de l’obra, per la companyia, però són els propis treballadors, pel motiu que sia, que han desestimat col·locar-se’ls. Ara bé, respecte de la línia de vida i les proteccions enfront de tercers, hi ha una responsabilitat, indiquen les fonts, que va més amunt. 

El cas de Canillo se cita perquè és d’aquest mateix matí i és, indiquen, flagrant. Però no és l’únic. Ni ha estat el primer ni serà l’últim. D’aquí que les fonts consultades fan evident que es treballa amb moltes mancances en matèria de seguretat. I, a voltes, perquè el propi treballador no és conscient o minimitza el risc que pot córrer. És per això que es fa una crida a la conscienciació i a un control per exhaustiu i contundent per part dels responsables de l’administració encarregats per vetllar per la seguretat laboral.

Comentaris (15)

Trending