La declaració d'Ordino com a reserva de la biosfera anima altres parcs pirinencs a fer candidatura

El de les Tres Nacions, amb Andorra, Espanya i França, i el de l'Arieja aspiren a tenir el segell de la Unesco

El Comapedrosa forma part del Parc de les Tres Nacions.
El Comapedrosa forma part del Parc de les Tres Nacions. ARXIU

La declaració d'Ordino com a reserva de la biosfera per part de la Unesco ha encoratjat altres parcs pirinencs a iniciar el procés per a presentar la candidatura. És el cas del Parc Natural Regional de l'Arieja (PNR) o del de les Tres Nacions (PP3N) que engloba Andorra, França i Espanya. La participació andorrana correspon a les parròquies de la Massana i d'Ordino.

Els responsables del Parc Natural Regional del Pirineu de l'Arieja ja han fet la seva primera reunió a Serres-sur-Arget, al costat de Foix. El dossier de candidatura ja està en marxa tot i que la pandèmia de coronavirus pot complicar el procés. En la mateixa situació està el Parc Pirinenc de les Tres Nacions.

La concessió del segell de reserva de la biosfera a aquest parc permetria la creació d'una reserva transfrontera amb l'aval de la Unesco. Seria el cinquè d'aquestes característiques a nivell mundial i el primer en reunir tres països ja que les altres reserves transfrontereres només estan formades per dos. La candidatura de l'Arieja es vol presentar l'any vinent.

La reserva de la biosfera és una àrea geogràfica representativa dels diferents hàbitats del planeta, abraçant tant ecosistemes terrestres com marítims, que forma part del Programa l'home i la biosfera (MAB), iniciat per la Unesco l l'any 1970 amb l'objectiu de conciliar la conservació i l'ús dels recursos naturals, esbossant el concepte actual de desenvolupament sostenible.

Comentaris (1)

Trending