La Creu Roja busca nova data per a la trobada de petits estats d'Europa

La reunió havia de ser l'acte central del 40è aniversari de l'entitat però s'ha hagut d'ajornar a causa de la pandèmia de la Covid-19

La Creu Roja en un trasllat de padrins durant la crisi de la Covid-19.
La Creu Roja en un trasllat de padrins durant la crisi de la Covid-19. Altaveu

La trobada dels petits estats d'Europa havia de ser aquest mes de maig l'acte de central del 40è aniversari de la fundació de la secció andorrana de la Creu Roja. La situació provocada per la pandèmia del coronavirus ha obligat al seu ajornament i ara es treballa en una nova data. No es descarta el setembre o l'octubre en funció de l'evolució de la crisi sanitària.

La reunió havia d'aplegar representants de nou països amb objectius comuns. "Ens agrupem per fer polítiques comunes i projectes", diu el director de la Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández. "Cada any es fa una trobada en un país diferent i l'any passat va ser Malta". La seva celebració passat l'estiu està en funció de l'evolució de la crisi i, també, de la represa de les comunicacions i especialment les aèries.

La Creu Roja Andorrana va ser creada el 20 de desembre del 1980. El 3 de maig del 1994, en ocasió de la commemoració a París del 75è aniversari de la fundació de la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, és proclamada oficialment com la 162a societat nacional. L'any 2017 en ocasió d'una reunió a Turquia, la delegació andorrana va començar a  treballa per crear un acord de col·laboració propi dels petits estats d’Europa. "No tenim el volum de França i d'Espanya tot i que també tenim un vot a les reunions, per això vam creure convenient unir-nos amb els països mes petits", diu Fernández.

Etiquetes

Comentaris

Trending