A cops de pedra contra el sostre de vidre que encara posa límits a les dones

La Massana debat sobre fórmules per canviar dinàmiques per aconseguir la igualtat

Comentaris

Algunes de les ponents de la jornada.
Algunes de les ponents de la jornada. EDUARD COMELLAS / COMÚ DE LA MASSANA

S’ha avançat molt però no prou. La lluita per a la igualtat de les dones ha de continuar, trencant estereotips i treballant per assolir la igualtat real i aconseguint involucrar els homes. Aquest ha estat un dels eixos de la jornada ‘Dones: una mirada a la realitat que viuen les dones a la Massana’, organitzada pel departament d’Igualtat i Participació Ciutadana del Comú de la Massana.

La sessió ha començat amb un audiovisual en el qual 8 dones del món de la política (Judith Pallarès i Olga Molné), l’empresa (Jael Pozo i Lara de Miguel), els esports (Vicky Jiménez i Blanca Aracil) i la cultura (Ona Saumell i Júlia Troguet) han explicat les dificultats per conciliar vida laboral i familiar i les seves percepcions sobre com influeix el fet de ser dona dins el seu entorn professional.

Tot seguit s’ha obert una taula rodona amb quatre de les dones participants a l’audiovisual, tot i que el debat s’ha traslladat al públic, que ha estat molt participatiu. S’han fet aportacions com el concepte de síndrome de l’impostor, pel qual les dones han de mostrar el que no són perquè pensen que així es fan valdre més. O també hi ha hagut qui opina que als seixanta les dones sí que lluitaven pels seus drets mentre que ara són més laxes.

El conseller de Cultura i Participació Ciutadana del comú de la Massana, Guillem Forné, ha tancat l’acte animant tothom a continuar treballant per trencar “a pedrades el sostre de vidre que encara posa límits a les dones”.

Comentaris

Trending