La contractació d’una base de dades de legislació encén els ànims en l’advocacia

La darrera assemblea del Col·legi d’Advocats dona llum verda a contractar un servei no essencial ni exigit per llei que suposa un increment anual per col·legiat de 300 euros per cap

Captura de pantalla de la base de dades que es contracta.
Captura de pantalla de la base de dades que es contracta. arxiu

Com a mínim una part dels integrants del Col·legi d’Advocats veuen amb sorpresa i indignació la decisió de la institució, promoguda per la junta, de contractar un servei privat de base de dades de legislació andorrana. Sense possibilitat de decidir si des dels despatxos d’advocacia es vol o no es vol dit servei -que ni és essencial ni encara menys resulta d’una exigència legal-, la decisió de contractar aquesta base de dades comporta l’increment de 300 euros en la quota de col·legiació.

La contractació es va adoptar aquest dimecres durant l’assemblea general ordinària del col·legi, que entre altres coses va aprovar uns comptes deficitaris de nou. La majoria dels presents o representats va optar per avalar la contractació del servei. Però no hi va haver ni consens ni unanimitat, segons que indiquen alguns dels presents, que no consideren normal que s’imposi sí o sí la subscripció global “a un servei privat que presta un tercer”.

Les fonts consultades, contràries a la contractació del servei alhora que consideren que el col·legi no està per promoure serveis privats de manera global, han reconegut que buscar la legislació andorrana a través del BOPA “sovint és desesperant i molt complicat de trobar, però no són pocs els despatxos que ja tenen les seves fórmules per localitzar allò que els calgui”. “Si fos una eina de requisit obligatori per mandat legal o que prestés el col·legi, es podria entendre. Però essent una base de dades privada no és de rebut”.

Els advocats més reticents a l’adopció de l’acord expliquen que aquells que més hi surten guanyant són els despatxos amb un sol advocat, mentre que els bufets col·lectius probablement hi sortiran perdent. Per què? Fins ara la contractació del servei de ben segur superava els 300 euros. En un despatx col·lectiu, es contractava un accés i es compartia. Ara, l’increment de la quota és per col·legiat i es fa sí i o sí es vulgui o no el servei.

“El col·legi, el que hauria de fer o d’haver fet, com fa amb altres serveis com els bancaris, per exemple, per acordar una rebaixa de costos, era negociar amb els responsables de leslleis.com i obtenir, en tot cas, un millor preu de subscripció per aquells que volguessin contractar el servei. Però la solució no pot ser que la contractació la faci globalment el col·legi i tothom hagi d’acabar abonant uns diners vulgui i no el servei del tercer.” I més encara: “El que potser caldria fer és parlar amb l’administració per aconseguir millores en el cercador del BOPA, per exemple, que aquest sí que és un servei públic i d’interès general.”

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending