Les consultes mèdiques lliuren als pacients el seu expedient en paper per la protecció de dades

El dossier passa a l'usuari en virtut de l'aplicació de la llei que va entrar en vigor el mes de maig i tot el seu contingut es conserva al consultori de manera telemàtica

Comentaris

Documents d'un expedient mèdic.
Documents d'un expedient mèdic. ALTAVEU

Les consultes mèdiques ja han començat a lliurar als seus pacients el seu expedient en format paper i que està recollit en una carpeta. Això es fa en compliment de la Llei de Protecció de Dades que va entrar en vigor el passat mes de maig. L'usuari signa el seu consentiment per poder rebre el dossier que passa a ser de la seva propietat.

Les consultes conserven l'historial en format informàtic i no s'hi pot accedir de manera injustificada. Les multes van des de 50.000 a 100.000 euros i l’expedient pot derivar fins i tot en l’acomiadament en cas d’actuació molt greu amb divulgació de les dades obtingues. Amb la implantació de la història clínica compartida (HCC) s’estableixen procediments de control per garantir la protecció de les dades dels usuaris i que no se’n fa un ús inapropiat. Totes les entrades a l’historial deixen traça i d’aquesta manera es pot comprovar sempre qui ha tingut accés a la informació dels pacients.

Així mateix, el personal administratiu de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) responsable de la gestió i resolució de reemborsaments de prestacions pot accedir exclusivament a les dades administratives, comandes i derivacions de l’HCC amb l’única finalitat de gestionar i resoldre els dits reemborsaments.

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending