Compte si rep una trucada perduda començada per +266: és una estafa

Allau d’‘spam’ telefònic a mòbils andorrans: no s’han de tornar les trucades i cal bloquejar el remitent, aparentment del petit país africà de Lesotho

Un exemple de trucada perduda,
Un exemple de trucada perduda,

Si troba una trucada perduda al telèfon mòbil que comenci per +266 no respongui. Forma part d’una estafa internacional que aquest matí de diumenge està afectant amb insistència usuaris andorrans. Són trucades a cobrament revertit amb una tarificació especial des de Lesotho, un petit país muntanyenc encerclat per Sud-àfrica.

Fa dies que aquest frau s’està donant en diversos països del nostre entorn. I aquest matí dominical està sent una constant en molts telèfons mòbils andorrans. Les perdudes en qüestió sempre comencen amb el +266, el prefix de Lesotho. La resta de números sovint canvien. Diversos usuaris estan advertint de la situació a través de les xarxes socials. Però també s’ha contactat amb Andorra Telecom i encara més puntualment amb la policia.

La recomanació és ben clara: en cap cas no s’ha de retornar la trucada perquè el preu que s’acabarà abonant és més que abusiu. A més a més, sempre que es pugui, es recomana bloquejar el número de l’emissor per tal que no hi pugui tornar.

Comentaris (7)

Trending