Mags d’Orient sense distàncies ni restriccions

(AMB VÍDEOS) Milers de persones segueixen la primera cavalcada conjunta entre Andorra la Vella i Escaldes després de la pandèmia, amb deu tones de caramels escampades al llarg del seguici, el més multitudinari de tots els que hi ha hagut aquesta nit de Reis per tot el Principat

P

Pilar Candel / Toni Solanelles

Comentaris

Una de les carrosses en arribar a la Rotonda.
Una de les carrosses en arribar a la Rotonda.

Els Reis Mags ja han fet la seva arribada al Principat i estan, ara, desfilant pels principals carrers de totes les parròquies. Més tard, quan els infants hagin anat ja a dormir, començaran l’àrdua tasca de repartir els regals per tantes cases andorranes com puguin. De moment, el que reparteixen són dosis d’il·lusió i uns quants quilos de caramels. En la principal cavalcada del país, la que organitzen conjuntament Andorra la Vella i Escaldes, són deu tones de caramels les que es llançaran durant el recorregut.

Centenars de persones s’aglutinen a l’eix comercial per excel·lència del país. Les avingudes Carlemany i Meritxell esperen amb devoció Melcior, Gaspar i Baltasar. Després de la pandèmia i les desavinences entre les dues parròquies centrals del país, enguany es recupera la cavalcada grandiosa i això s’està notant al carrer. La desfilada ha arrencat a la plaça escaldenca dels Dos Valires i ha d’acabar el trajecte a la Plaça del Poble de la capital. L’arribada del seguici es preveu vers 2/4 de 9 del vespre.

52609690300 3cd1c376d8 o
Els tres Mags d'Orient al punt d'arribada de la cavalcada central. | TONY LARA / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Malgrat això, és ben fàcil que sigui més tard, perquè l’inici s’ha començat uns minuts després del que es preveia i la velocitat ha fet que els reis passin per la plaça Coprínceps, un dels primers punts del recorregut, a les gairebé a les 20:00h. Qui ha passat abans, i ben abans, ha estat la comitiva presidida pel cap de Govern, Xavier Espot, que anava acompanyat per part de la corporació escaldenca, amb Rosa Gili al capdavant. En creuar el carrer de la Unió, i passar a territori de la capital, ha pres el relleu la cònsol major, Conxita Marsol. Tots ells s’han animat a repartir caramels.

 

En aquesta primera cavalcada després de la pandèmia s’ha aconseguit reunir un bon nombre de gent als carrers. I persones de totes les edats, des de nens ben petits, fins a padrins que, amb nets o sense, han acudit a veure els reis i aconseguir uns quants caramels. Llaminadures que s’han llençat amb certes ganes i força, de vegades, més de la que caldria, per part dels components de la quinzena de carrosses que han desfilat pel centre del país. Tot i alguns cops i perill per aquells que portaven ulleres, ningú no s’ha queixat a l’hora de recollir-les i recol·lectar-les.

De fet, més d’un ha fet servir mètodes que, tot i no ser nous, encara sobta veure durant la cavalcada. Com a tall d’exemple, paraigües voltats del revés per tal d’arreplegar el màxim de caramels possibles. D’altres, barrets de llana que no acabaven de fer cistella, però servien per tenir-los a bon recau. També s’han vist les clàssiques bosses o qui, directament, ho passava als pares i avis perquè se’n fessin càrrec. Sigui com sigui, amb les deu tones gairebé ningú se n’haurà anat a casa sense un caramel·let.

 

Qui els repartia també eren ben coneguts. A les diferents carrosses s’han pogut veure diferents personatges de Disney, com la Bella i la Bèstia i la seva colla, els 101 dàlmates, Minnie i Mickey o els protagonistes de Toy Story. Tampoc no han faltat les princeses, amb Elsa, de Frozen al capdavant de la comitiva. I així un llistat ben ampli, com Alícia en el País de les Meravelles o Bob Esponja i amics. També n’hi ha hagut altres més tradicionals, com el Tió o la carrossa dedicada a les pubilles, així com els patges reials. En definitiva, per a tots els gustos i preferències.

 

Però els Reis Mags no únicament s’han deixat veure per l’eix central. A Sant Julià, la Massana, Canillo, Ordino i Encamp també han conegut a tots aquells nens que s’han apropat per saludar-los. També per rebre caramels, com no pot ser d’altra manera. La màgia ha permès que tots aquells que hi creguin hagin pogut gaudir de la seva presència. I la il·lusió no ha faltat a cap de les parròquies, on se’ls ha rebut amb l’entusiasme habitual i amb una bona multitud. A la Massana, com és tradicional, han rebut les claus per poder entrar a totes les cases. A la resta, faran servir els mètodes clàssics, que tenen dominats després de 2023 anys repartint regals, i s’asseguraran que tots aquells que s’han portat bé i els han escrit la carta tinguin recompensa.

Etiquetes

Comentaris (25)

Trending