La Comissió Nacional de l’Habitatge estudiarà la demanda de la CEA sobre la congelació de lloguers

La patronal proposa que es retiri d’una manera progressiva per tal d’incentivar la construcció de nous habitatges

Comentaris

Una reunió de la Comissió Nacional d'Habitatge.
Una reunió de la Comissió Nacional d'Habitatge. SFGA

La Comissió Nacional de l'Habitatge estudiarà  la demanda de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) sobre la congelació dels lloguers. La patronal proposa que es retiri d’una manera progressiva per tal d’incentivar la construcció de nous habitatges.

El ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy, ha indicat aquest divendres que la proposta s'ha d'analitzar en el si de la Comissió Nacional d'Habitatge, així com en la Taula Nacional d'Habitatge, "i veure en quina mesura s'aplica". Des del Govern, però, són favorables a mantenir la protecció cap a  la població que té més necessitat, tot i que "hem de definir i analitzar en quina mesura i amb quin impacte s'aplica".

Filloy ha afegit que la CEA està formada per diverses associacions i algunes d'aquestes són membres de la Comissió Nacional d'Habitatge. "Per tant poden elevar aquestes propostes a la comissió". El ministre, però, recorda que "encara hi ha una situació de tensió en el mercat i encara hem de mantenir aquesta certa protecció. Això no treu, però, que es pugui negociar la flexibilització d'aquesta protecció, i és el que ja va fer l'any passat. Tots els contractes que ja venien prorrogats del 2019 es podien negociar aquest any amb la propietat per tal que, a canvi d'un contracte nou de cinc anys, es pogués fer un augmentat limitat al 10%".

 

Etiquetes

Comentaris

Trending