Els comerços alerten d’una nova estafa telefònica que busca accedir als ordinadors

A través de trucades, de vegades fent-se passar per la companyia Google, asseguren poder arreglar suposats problemes a les seves webs per obtenir dades

Una nova estafa s'està donant entre els comerços del país.
Una nova estafa s'està donant entre els comerços del país. Arxiu

Alguns comerços del país han posat la veu d’alarma en una possible estafa que s’ha estat donant els darrers dies a algunes botigues i establiments. Concretament, es tracta de trucades telefòniques que tenen per objectiu poder accedir als ordinadors. La premissa que es fa servir és poder arreglar alguns problemes a les pàgines web i, d’aquesta manera, aconseguir les dades.

Diverses empreses del país han rebut trucades que, com a mínim, semblen sospitoses. El sector és indiferent, a perruqueries, serralleries o tallers se’ls ha explicat que podien entrar a la seva web i així arreglar-les i solucionar alguns problemes. Fins i tot, en algunes ocasions, s’han fet passar per l’empresa Google, sol·licitant si es tenia ordinador i demanant accés.

L’objectiu principal d’aquesta estafa caldria pensar que és aconseguir dades de les empreses a través de l’accés a l’ordinador. Molts comerciants han estat rebent-les, tot i que la Policia no ha enregistrat cap denuncia al respecte. Diverses webs i aplicacions que fan seguiment de números de telèfon que pertanyen a spam o estafes tindrien enregistrat aquest en concret.

WhatsApp Image 2022 09 02 at 10.19.17 AM
 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending