Col·loquen xarxes per parar esllavissades després de petits ensurts a la deixalleria d’Escaldes

Les pluges dels darrers dies han ocasionat moviments geològics de poc abast com per exemple a la zona del Roc del Quer

Operaris col·locant les xarxes aquest divendres.
Operaris col·locant les xarxes aquest divendres. Gabriel Pérez

Aquest divendres s’han estat col·locant xarxes de contenció de rocs i petites esllavissades a la part posterior de la deixalleria d’Escaldes, a la zona industrial que hi ha al capdamunt de la parròquia, ja sortint en direcció a Encamp per l’actual avinguda Pont de la Tosca. Les proteccions s’han instal·lat després que fa uns dies hi hagués un petit ensurt per la baixada d’alguns rocs.

Els episodis de pluges haguts aquestes darreres setmanes han facilitat moviments geològics que, en algunes ocasions i llocs, han estat més observables que en altres punts. L’indret de la Portalada, a Sant Julià, és un lloc de control continu pel perill que suposa i el gran volum de material que es pot arribar a moure. Això no treu que hi hagi hagut petites esllavissades en altres punts.

Situació de la Portalada a primera hora d'aquesta tarda.

Relacionat

Els geòlegs revisen l’estabilitat de la Portalada després que s’hi hagin detectat alguns moviments

Per exemple, dimecres al matí hi va haver algun petit despreniment a la zona del Roc del Quer, a Canillo, i uns dies abans hi va haver també una petita esllavissada a l’altura de la deixalleria escaldenca. Arran de la caiguda de petits blocs rocosos es va trencar una tanca i també es va fracturar el mur de delimitació de l’equipament.

Comentaris

Trending