Els geòlegs revisen l’estabilitat de la Portalada després que s’hi hagin detectat alguns moviments

Les purgues naturals, i més després d’episodis de pluja, són habituals, però el fet que hagin ocorregut a la vista de clients del Punt de Trobada ha generat un notable ensurt

https://www.youtube.com/embed/450lgsc4Kuc

Els geòlegs encarregats de vetllar pel control dels moviments que des de l’agost passat hi està havent a la zona de la Portalada, a Sant Julià, revisen aquest dilluns l’estat de la muntanya fracturada després que aquest migdia clients del Punt de Trobada hagin observat esparverats com baixaven rocs. Els bombers han acudit a l’avís i després de comprovar que no havia succeït res de transcendent i que els rocs han acabat al vas de la mateixa parcel·la han desactivat el dispositiu.

Però sí que els tècnics en geologia que van fent el seguiment de la muntanya, que continua monitoritzada, estarien fent els pertinents treballs per descartar que els moviments d’aquest matí no van més enllà de les purgues naturals que encara hi ha. I més encara després d’episodis de pluja com el que hi ha hagut aquest cap de setmana, essent diumenge a la nit força intens a la zona laurediana. La situació ha estat més anòmala aquest dilluns perquè la purga ha estat observada per diferents persones.

PHOTO 2020 06 08 14 26 16
Estat del desmunt a la Portalada, aquest migdia. | BRU NOYA

Fonts governamentals han confirmat que, efectivament, els moviments detectats les darreres hores, es poden emmarcar, efectivament, entre les purgues habituals. Això no treu, però, de fet, no es descarta que en les properes hores o dies s'incrementi el nivell de vigilància, disposant llavors les mesures necessàries que vagin associades a la nova situació d'alerta.

Comentaris (1)

Trending