Una cinquantena d’infants fan cagar el tió a Ordino

Les activitats de Nadal a la parròquia continuen amb l'arribada del Pare Noel i la missa del Gall amb repartiment de vi bullit i xocolata calenta a la plaça Major

Comentaris

El grup Xip Xap ha amenitzat aquest dissabte el caga tió d'Ordino.
El grup Xip Xap ha amenitzat aquest dissabte el caga tió d'Ordino.

Una cinquantena d'infants han participat aquest dissabte al matí en el caga tió d'Ordino que ha repartit joguines. Les activitats de Nadal a la parròquia continuen amb l'arribada del Pare Noel i la missa del Gall amb repartiment de vi bullit i xocolata calenta a la plaça Major.

El tió d'Ordino ha cagat bons regals després de ser colpejat pels assistents. L'acte de fer cagar el tió per Nadal amaga al seu darrere antigues pràctiques rituals dirigides a propiciar l'abundància i la cohesió familiar al bell mig de l'hivern. El tió ordinenc ha estat ben alimentat els darrers dies. De la mateixa manera que a l'arbre de Nadal se li pengen boletes que recorden la fruita que no dona a l'hivern, obligar a cagar el tió és com recordar simbòlicament a la natura, justament pels volts del solstici d'hivern, que segueixi produint béns fungibles.

Ordino ha programat moltes activitats per aquestes festes nadalenques. Cal destacar l'exposició 'Interpretant el Nadal', amb treballs dels alumnes de La Capsa de dibuix, pintura i fotografia.

WhatsApp Image 2022 12 24 at 13.30.44 (1)
Una nena amb el seu regal.

 

Comentaris

Trending