Campanya policial contra la conducció sota els efectes de les drogues i l’alcohol

Començarà dilluns vinent i acabarà el 8 d'agost amb l'objectiu de disminuir la sinistralitat a les carreteres i millorar la seguretat viària

Agents de policia especialitzats en circulació fent un control.
Agents de policia especialitzats en circulació fent un control. Toni Solanelles

La policia comença, a partir del pròxim 4 de juliol i fins al 8 d'agost, una nova campanya de controls contra la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues. Segons informen les autoritats, l'objectiu continua sent el de disminuir la sinistralitat a les carreteres. Els controls preventius d'alcoholèmia segueixen el pla d'actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions.

Com ja ha succeït en anys anteriors, la policia anuncia la campanya a la seva pàgina wev amb la finalitat de crear un efecte preventiu i dissuasiu. Es tracta, doncs, d'evitar les conductes de risc que posen en perill als usuaris de la xarxa viària i augmentar la seguretat d'aquests. Tal com preveu el Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre dels 0,00 g/l en sang en els conductors professionals i de 0,50 g/l per a la resta de conductors. Pel que fa a la responsabilitat penal, es recorda que el vigent Codi Penal fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,50 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,80 g/l per als no professionals.

La policia també posa en relleu que, per via administrativa, també es pot suspendre un permís de conduir per una durada màxima de dos mesos, juntament amb una sanció de 400 euros. Si s'enxampa un conductor sota els efectes d'estupefaents, la sanció augmenta fins als 600 euros, a banda de la retirada del permís. Així mateix, es recorda que no poden circular per les vies públiques els conductors de bicicletes o de vehicles de mobilitat personal (VMP) amb una taxa d'alcohol en sang superior a 0,50 g/l (sanció de 400 euros), o sota els efectes de les drogues (sanció de 600 euros).

Finalment, cal recordar que les conseqüències jurídiques de les infraccions esmentades per la via penal comporten una pena de presó fins a dos anys i la privació del permís de conduir fins a quatre anys pels conductors professionals; i una pensa de presó de fins a un any i la retirada del carnet fins a tres anys pels no professionals. Refusar sotmetre's a la prova d'alcoholèmia també pot comportar penes de presó de fins a tres anys per als no professionals i de fins a quatre anys per als professionals.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending