Càmeres i intel·ligència artificial per gestionar la concurrència als comerços

Actua premia la solució proposada per l’startup de recent creació i ubicació a Andorra anomenada Broox

El director d'Actua Tech, Marc Pons, i el secretari d'Estat d'Innovació, Marc Galabert, entreguen el premi.
El director d'Actua Tech, Marc Pons, i el secretari d'Estat d'Innovació, Marc Galabert, entreguen el premi. actua

Una solució basada en càmeres i intel·ligència artificial juntament amb una plataforma de màrqueting és la que ha guanyat el denominat ‘Repte Covid’, plantejat per actua. Es tractava de trobar la millor fórmula per mirar de gestionar la concurrència als comerços i evitar tant com sigui possible les cues en temps de distanciament i de cites prèvies. Els organitzadors del concurs han fet públic que els vencedors són els membres de l’startup Broox.

Broox és una startup de recent creació ubicada a Andorra que ofereix una plataforma per a la creació d'experiències interactives, intel·ligents i memorables en espais comercials. Com a quip guanyador s'ha emportat un premi en metàl·lic de 3.000 euros per a desenvolupar un pilot en un establiment comercial del Principat, la possibilitat d'entrar en el programa d'incubació del Niu d'Andorra Telecom, i l'opció de presentar la seva solució en diverses fires i congressos. Un altre equip format per Sergio Dinis Rodrigues i Adelia de Castro ha rebut una menció especial a la seva solució degut a l'originalitat de la seva proposta basada en tubs, sensors i un indicador semafòric amb dispensador de gel incorporat.

Els altres dos equips finalistes van ser l’equip StopCues format per Marc Camp i Niki Francesca, amb una solució basada en una aplicació i codis QR; i l’equip FulmarData format per Juli Moa, Enrique Viguer i Eduard Cruz, amb una solució basada en ús de càmeres i intel·ligència artificial. El jurat ha estat format per representants d’Actua, la Cambra de Comerç, Serveis i Indústria d'Andorra, la Universitat d'Andorra i Andorra Telecom.

Comentaris (1)

Trending