L'Arrodoniment Solidari ajudarà les entitats socials a finançar els seus projectes

Presentada la iniciativa que permet quan es paga amb targeta en un establiment, i apareix un missatge al datàfon que pregunta si es vol arrodonir l'import final de la compra i donar els cèntims restants a una causa solidària

Comentaris

Sergi Figueres, cofundador i CEO de Worldcoo, i  i Turi Mora, fundador d’Univers Bomosa.
Sergi Figueres, cofundador i CEO de Worldcoo, i i Turi Mora, fundador d’Univers Bomosa. Bomosa

Univers Bomosa i Worldcoo han presentat aquest dimarts la implementació del sistema d’Arrodoniment Solidari a Andorra. Sergi Figueres,  cofundador i CEO de Worldcoo, l'empresa que lidera el projecte, ha explicat que "Andorra és un dels primers països on el sistema "farà el salt. L'objectiu és ajudar a les principals entitats socials del Principat finançar els seus projectes".

El seu funcionament és molt senzill. Quan es paga amb targeta en un establiment, apareix un missatge al datàfon que pregunta si es vol arrodonir l'import final de la compra i donar els cèntims restants a una causa solidària. Worldcoo funciona com a intermediari entre les empreses que volen integrar aquest servei en el seu datàfon i les organitzacions no governamentals (ONG) que volen finançar algun projecte. Prop de 7,5 milions de donants de 35 països han utilitzat aquest sistema per ajudar a més de 500 ONG i entitats

Aquest sistema de microdonacions és també una gran oportunitat perquè les empreses duguin a terme la seva política de responsabilitat social corporativa de forma molt senzilla. Tan sols han d'escollir el projecte solidari amb el qual volen col·laborar i animar als seus clients a arrodonir les seves compres. 

 A l’Estat espanyol, aquest canal de recaptació solidari compta amb més de 4.500 establiments comercials adherits i l’any passat va recaptar més de 2,5 milions d'euros per col·laborar amb associacions tan prestigioses com Save the Children, Aldeas Infantiles SOS o Creu Roja. Els seus promotors estan segurs que també tindrà molt bona acceptació a Andorra i que, en els properes dies, ja podran col·laborar amb diferents associacions del Principat.

L'acte de presentació ha comptat amb la participació de Turi Mora, fundador d’Univers Bomosa; Albert Batalla, director de director de Bomosa Fundació i BMS Consultoria Estratègica, i Sergi Figueres, cofundador i CEO de Worldcoo. Batalla ha fet una crida a totes les ONG d'Andorra a que coneguin de primera mà el projecte. Totes les entitats es poden inscriure a la jornada explicativa del proper dia 16.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending