Andorra també celebra el Dia Mundial de la Infància

Institucions, partits polítics i la societat civil han realitzat diferents iniciatives per recordar la importància de defensar i promoure els drets dels nens

Comentaris

El mural de Sant Miquel, il·luminat de blau.
El mural de Sant Miquel, il·luminat de blau. COMU D'ENCAMP

20 de novembre és la data escollida a nivell mundial per celebrar el Dia de la Infància. I Andorra no és pas una excepció. El Principat s’ha sumat a la commemoració amb diferents iniciatives. Totes amb una clara voluntat: posar en relleu la importància dels nens i, sobretot, de garantir a tot arreu els seus drets.

Així, no han faltat els missatges des de les diferents institucions i partits polítics, especialment a través de les xarxes socials. Govern ha compartit un cartell elaborat especialment per a l’ocasió i també s’ha buscat l’originalitat des de Demòcrates per Andorra (DA), amb una piulada en forma de repte: s’han compartit imatges de diferents membres de l’executiva ‘taronja’ de nens i es convida a la ciutadania a intentar endevinar qui és qui.

Per la seva banda, Liberals ha aprofitat que el seu color corporatiu, el blau, es també el de la jornada i molts dels seus membres han volgut lluir alguna peça de roba d’aquesta tonalitat cromàtica. Per part del PS, ha estat el conseller general més jove, Roger Padreny, qui ha gravat un vídeo específic per a la jornada. Alguns polítics, però, han volgut anar més enllà. És el cas de Josep Majoral, que ha suat en benefici de la infància. En concret, ha participat en un torneig de pàdel per recaptar fons.

Josep Majoral pàdel solidari.

Des del comú d’Encamp han apostat per il·luminar de blau el mural de la plaça Sant Miquel. A banda, des del departament d'Esports, Infància i Joventut s'ha treballat un vídeo amb els més petits de l'Àrea de Jovent també per commemorar aquesta efemèride.

La societat civil també ha volgut posar el seu gra de sorra en la celebració. El Parc Central d’Andorra la Vella ha estat l’escenari on s’ha instal·lat una ‘food truck’ on, amb la col·laboració d’entitats com Vatel, l’Associació de Malalties Minoritàries (AMMA) i Ramaders d’Andorra han servit “hamburgueses saludables”. La recaptació serà per Unicef Andorra, Autea i la mateixa AMMA.

La 'food truck' instal·lada al Parc Central.
La 'food truck' instal·lada al Parc Central.
FEom wJXsAA9PUi

Comentaris

Trending