El 34,5% de la població afirma no poder fer front a una despesa imprevista de 950 euros al mes

L'Observatori de la Infància 2021 constata també com a grans preocupacions el descens de la natalitat i l'augment de l'obesitat infantil així com alguns aspectes de la violència contra els infants

Comentaris

Albert Mora, director comitè andorrà Unicef i Joan Micó, coordinador del grup de recerca sociològica d'Andorra Recerca i Innovació.
Albert Mora, director comitè andorrà Unicef i Joan Micó, coordinador del grup de recerca sociològica d'Andorra Recerca i Innovació.

L'Observatori de la Infància 2021 constata com a grans preocupacions el descens de la natalitat i l'augment de l'obesitat infantil així com alguns aspectes de la violència contra els infants. El 24% dels infants afirmen que alguna ocasió han estat víctimes de assetjament a l'escola. Es destaca que la família monoparental és la que te més possibilitats de patir privacions materials. El 34,5% de la població afirma no poder fer front a una despesa imprevista de 950 euros al mes i el número de joves s'ha reduït a la meitat en 10 anys.

Albert Mora, nou director del comité d'Unicef Andorra ha dit que "per millorar alguna cosa, primer cal mesura-la", la qual cosa s'ha fet amb 26 indicadors. S'ha fet un seguiment del sobrepès i obesitat mitjançant les exploracions realitzades pel Servei de Salut Escolar, que en el curs 2019-20 va detectar un 5,7% dels alumnes de maternal mitjans, un 8,6% dels alumnes de primer de primària i 16,1% de sisè de primària. Ha mostrat la seva preocupació per aquest augment de l'obesitat i ha anunciat que es promouran accions amb el Col·legi de Dietistes.

Quant als indicadors de benestar material, s'ha actualitzat la taxa de risc de pobresa (és a dir, la població amb una despesa per sota del 60% de la mediana nacional) que a l'any 2019 és del 13% de la població total (l'any 2018 era del 12,8%), un 14,7% entre els menors de 16 anys (per un 13,3% l'any 2018) i un 24,4% en el cas de les llars monoparentals.

Pel que fa a la infància vulnerable, les dades disponibles indiquen que el nombre de menors de 0 a 7 anys víctimes de violència domèstica identificats per la policia l'any 2020 va ser de 18, que representen una taxa de 14 casos per cada 10.000 nens/nenes d'aquesta franja d'edat. Així mateix es van registrar 10 menors d'edat víctimes de violència física o psíquica en l'àmbit escolar (amb una taxa de gairebé 20 casos per cada 10.000 infants d'aquesta edat),  i 18 víctimes de delictes contra la llibertat sexual.

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending