Ski Andorra es compromet a participar decisivament en la recuperació del vell Dodge Fargo

Abandonat des de fa dècades a Fontaneda, Velles Cases Andorranes fa temps que impulsa una campanya per mirar de rehabilitar un vehicle fabricats als Estats Units la dècada de 1940

-
-
Ski Andorra contribuirà decisivament a la recuperació del Dodge Fargo que fa anys que malda mig abandonat en un solar de Fontaneda i que l’associació Velles Cases Andorranes fa mesos que treballa per poder treure de l’oblit. De fet, de l’oblit ja fa temps que li ha tret. Ara el que li calia era el suport fonamentalment financer -i potser alguna empenta burocràtica- per treure d’allà on és el vehicle fabricat als Estats Units a mitjan dècada de 1940 i que llueix la placa de matrícula número 194.

El president de Velles Cases Andorranes i, alhora, gran impulsor de la iniciativa, Claude Benet, ha anunciat per les xarxes socials la recepció de l’interès d’Ski Andorra per participar del projecte de recuperació d’un vehicle que ara serveix per emmagatzemar, fonamentalment, petits troncs, tal i com una comitiva encapçalada pel propi Benet van poder observar en una fugaç visita a l’automòbil entaforat entre parets el març passat. Fonts de la patronal de l’esquí també han confirmat la voluntat de contribuir a la recuperació del Dodge Fargo.

La patronal de l’esquí s’ha interessat per la iniciativa sabedora que l’automòbil va molt lligat a l’origen del turisme de masses al Principat gràcies a l’atractiu de la neu

Després d’hores de dedicació mirant de documentar tot el que s’ha pogut del vehicle, que d’ençà dels anys de la dècada de 1950 va fer diferents funcions, i d’aconseguir il·lusionar un bon grapat de persones no sense traves -l’administració més aviat ha obviat la iniciativa quan no s’hi ha posat directament de cul-, Benet admet que “crec que anem per bon camí” i confirma que “Ski Andorra es compromet a posar mans a l’obra per salvaguardar i recuperar el vehicle, possiblement ja a partir del setembre”.

La directora d’Ski Andorra, Montse Guerrero, té encarregada de fer d’enllaç amb Velles Cases Andorranes per tal d’articular el suport necessari, segons que han confirmat fonts de l’organització empresarial. Les mateixes fonts han assegurat que allò fonamental és que “ens va semblar una bona iniciativa”, la recuperació del Dodge Fargo, “ja que el bus està molt relacionat amb els orígens de l’esquí”. Efectivament, la primera missió que va tenir el vehicle i pel qual va ser originàriament adquirit va ser la d’esdevenir una mena de servei de línia regular entre Acs les Termes i Andorra. De fet, probablement va ser el primer autocar de l’incipient turisme de masses que començava a arribar al Principat gràcies a les recentment inaugurades pistes d’esquí. 

D’aquí l’interès d’Ski Andorra. Després, l’automòbil tindria múltiples i variades funcions fins a arribar al deteriorament actual que malgrat ser molt notori, ho és menys del que podria pensar-se a l’inici. “Valoro la iniciativa i sé que serà una mostra interessant del transport d'aquells temps”, diu Claude Benet. Entre Velles Cases Andorranes i la patronal de l’esquí hauran d’acabar de decidir la destinació final del vehicle quan estigui rehabilitat. Des d’Ski Andorra tenen clar que s’ha d’exposar. Una altra cosa és decidir com i on.

Etiquetes

-

Relacionat

Dodge Fargo ‘llenyataire’: les primeres imatges de l’interior del vehicle que Velles Cases Andorranes vol recuperar
-

Relacionat

Operació de micromecenatge per recuperar l’autocar dels primers turistes

Comentaris (2)

Trending