Silenci sindical després de la filtració de dades d’un participant a un concurs d’Educació

El SEP espera veure com acaba el cas, ara ja judicialitzat, abans de pronunciar-se sobre l’afer que afecta el docent que ha posat contra les cordes el Govern

-
-

Els sindicats de l’administració i en especial el que aglutina els mestres (SEP) mantenen un silenci sepulcral en relació amb la demanda presentada per un participant en un concurs d’Educació que ha portat la coordinadora del departament de Funció Pública als tribunals per haver filtrat una part del seu expedient personal. El docent en qüestió és que el va recórrer per defectes de forma contra el primer concurs convocat per consolidar com a fixes places de mestres eventuals. I que va portar el Tribunal Superior (TS) a anul·lar dit concurs.

Els col·lectius que composen la plataforma sindical de l’administració miren al SEP davant de la situació creada i perquè consideren que és aquesta organització que coneix amb més detall el cas. Però el SEP, segons fonts del col·lectiu, prefereix no pronunciar-se i esperar una resolució judicial per després tenir tots els elements necessaris. Evidentment, el demandant no és afiliat i el seu arrelament al Principat, tot i ser-hi, és encara tendre. A més, evidenciant un error de l’administració, del ministeri d’Educació, en el moment de la composició del tribunal seleccionador -clau de volta de la sentència ferma que anul·la el concurs-, posa en risc la consolidació de la plaça de vint altres professionals. 

Eh aquí el problema. Molts col·legues de professió del demandant el consideren més un enemic que una víctima. D’aquí que el fet que de forma oficial Funció Pública hagi facilitat algunes de les seves dades personals sense, òbviament, el consentiment del titular de les mateixes, sinó es defensa, com a mínim es tolera. I tal dia farà un any. I com que els col·lectius sindicals han passat oficialment al SEP la responsabilitat de valorar la qüestió i el SEP s’estima més veure-les venir, el silenci es manté.

Això sí, sense ser una posició oficial, altres veus sindicals han lamentat el fet que el departament de Funció Pública i, en especial, la seva coordinadora estiguin permanentment sota el focus mediàtic i legal. I han criticat les formes i maneres de fer, allunyades de qualsevol criteri objectiu o raonable. En aquest sentit han lamentat, de forma genèrica, com s’estan gestionant els concursos per proveir les noves places que Funció Pública està oferint i que, en gran mesura, al final del procés, tot depèn i tot es decanta per una entrevista personal d’allò més subjectiva i, a voltes, interessada.

La coordinadora de la Funció Pública, Elisabeth Almarcha, durant una presentació.

Relacionat

La Batllia admet una demanda per haver facilitat part de l'expedient del mestre que té contra les cordes a Govern

Comentaris (1)

Trending