Si prens pastilles anticonceptives de la marca Optimizette para compte

El ministeri de Salut ha rebut una alerta per la qual el fabricant Majorelle avisa que han aparegut alguns lots on un dels blísters és de només 21 comprimits i no tenen l’efecte contraceptiu

-
-
El ministeri de Salut alerta les dones que prenen anticonceptius que vagin en compte si el medicament que usen és Optimizette. El departament ha tingut coneixement a través de l’Agència Nacional de Seguretat dels Medicaments (ANSM) de França de la retirada del lot 1958550 del fàrmac esmentat en la modalitat Gé 75 microgrammes, amb 3 blísters de 28 càpsules degut a la detecció d’un blíster de 21 comprimits, diferent dels dos altres blísters en l’envàs del mateix medicament. 

Segons el laboratori fabricant Majorelle, aquest defecte només afecta alguns envasos del lot esmentat. El fabricant ha explicat que aquest lot ha estat distribuït del 26 de gener del 2018 al 5 d’abril del 2018. El blíster no conforme és fàcilment identificable. El blíster no conforme, de 21 comprimits, conté placebo, és a dir que no hi ha principi actiu i per tant no té la seva activitat contraceptiva.

Es recomana a les dones que tinguin un envàs d’aquest lot del medicament Optimizzete Gé 75 microgrammes, amb 3 blísters de 28 càpsules, que retornin el medicament a la seva oficina de farmàcia. Si la pacient ha estat utilitzant els comprimits del blíster no conforme, el tractament pot resultar ineficaç i s’ha de posar en contacte amb el seu metge per tal d’avaluar el risc d’embaràs. Les pacients que no hagin utilitzat els comprimits del blíster no conforme, no han d’interrompre el tractament anticonceptiu.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending