Si li ofereixen pel carrer comprar un rellotge, no ho faci: segurament és una estafa

Comentaris

Si li ofereixen pel carrer comprar un rellotge, no ho faci: segurament és una estafa
Si li ofereixen pel carrer comprar un rellotge, no ho faci: segurament és una estafa

Si li ofereixen comprar un suposat rellotge de luxe pel carrer no ho faci. Molt probablement es tracta d’una estafa. Refusi encara més l’oferiment si vostè és una persona d’una certa edat i se li acosta una persona que sembla estar neguitosa perquè té problemes. I més encara si li criden l’alto des d’un cotxe que sembla d’un cert nivell. Res de res. Tot forma part d’una estratègia d’un grup d’estafadors de nacionalitat italiana i residència a Espanya, amb diversos antecedents delictius, que fa un cert temps que miren de fer l’agost a Andorra amb falsificacions de rellotges de marca que diuen valdre cent euros o fins i tot cinc-cents i que amb prou feines en valen sis.

La policia ha alertat aquest dijous de la situació. En un comunicat públic emès a través de la pàgina electrònica del cos d’ordre, s’explica que en els darrers mesos el servei de policia ha controlat diverses persones de nacionalitat italiana amb residència a Espanya que venien expressament al Principat per cometre estafes en la venda a particulars de rellotges imitació de marques de luxe.

Habitualment, abans d’actuar s’han mirat bé qui pot ser la víctima. I normalment opten per un vianant de certa edat. Els estafadors, gent considerada i educada, que una cosa no treu l’altra, criden des d’un cotxe aquell o aquella a qui volen estafar. El vehicle que condueixen sembla nou. En realitat és de lloguer. No és pas seu. Però volen donar sensació de poder econòmic, d’alt standing. Una de les seves tàctiques habituals és explicar que es troben de pas per Andorra i que tenen problemes amb la seva targeta de crèdit o qualsevol altra excusa i no disposen de diners, mostrant-se molt amoïnats. 

Aleshores ofereixen a la víctima la possibilitat de comprar-los un set de dos rellotges que l'estafador diu haver adquirit, portant adherida una etiqueta d'un preu, posat per l'estafador, en els darrers controls amb un valor de 100 euros, oferint-li la possibilitat d'adquirir-lo una mica més barat, per un motiu de necessitat. Altres vegades els rellotges no porten etiqueta i indiquen que els hi hauria costat uns 500 euros, arribant a baixar el preu fins a 100 o 150 euros.

En els diferents controls efectuats per la policia s'ha trobat al vehicle entre 15 i 20 jocs de rellotges, així com la factura de compra d'uns magatzems xinesos de venda al major a Espanya. Els agents han pogut comprovar que cada caixa amb dos rellotges valia 6 euros. A més a més, els rellotges són de mala qualitat. Fins i tot alguna de les seves peces són de plàstic. La majoria dels individus controlats tenen antecedents a Espanya i França per aquest tipus de delicte, dedicant-se alguns d'ells des de fa anys a la venda a particulars, no només de rellotges, sinó també de jaquetes, simulant ser de marca i cars i de bon material, i oferint-los a preu més econòmics a les seves víctimes.

La policia alerta de no adquirir aquest tipus de productes. Si vostè o algú que vostè conegui es troba amb aquesta situació truqui a la policia tant ràpid com pugui (110 o 872000). Faci-ho també si detecta la presència de persones a la via pública que ofereixen rellotges o peces similars. Les víctimes d'aquest tipus d'estafa no solen denunciar-ho al no tenir cap comprovant de compra, però si algú creu haver estat víctima de la compra d'aquest tipus de rellotge per les persones mencionades, pot cursar la corresponent denúncia.

Comentaris

Trending