Set empreses andorranes busquen personal per a l’hivern a l’Alt Urgell

El departament d’Immigració també participa en un ‘workshop’ ocupacional a la capital urgellenca amb una vuitantena d’interessats i 210 entrevistes realitzades

Una imatge del 'workshop' ocupacional.
Una imatge del 'workshop' ocupacional.
Set empreses establertes al Principat han participat aquest dijous al ‘workshop’ ocupacional celebrat a la Seu d’Urgell. Busquen mà d’obra per a l’hivern entre els joves i no tan joves de l’Alt Urgell. Les ocupacions de cambrer i dependent són les que més demanda tenen. A la trobada també hi ha pres part una delegació del departament d’Immigració, que ha contribuït a clarificar alguns dels dubtes que poden sorgir als futurs treballadors fronterers.

El Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (Cetap), a la capital urgellenca, ha estat l’escenari del ‘workshop’, en què hi han pres part catorze empreses, la meitat de les quals andorranes. En concret, les empreses del país que han acudit a la cita amb l’objectiu d’entaular eventuals relacions laborals amb potencials treballadors interessats han estat Caldea, Viladomat, Pyrénées, Perfumeria Júlia, Adecco, Temporal Quality i Tag Systems. Hi han acudit una vuitantena d’interessats i s’han concertat més de dues-centes entrevistes.

El departament d’Immigració ha acudit a la cita amb la voluntat d’aclarir els tràmits que cal fer per poder treballar a Andorra essent resident a la comarca veïna -fonamentalment, tramitar la targeta que els acredita com a fronterers- i la tècnica Rosa Maria Call ha exposat les necessitats i el sistema de quotes amb les ofertes que hi ha per aquest hivern. Es preveuen obrir més de 4.000 permisos per a la temporada econòmica i laboral més forta del Principat.

Ara per ara, la immensa majoria de perfils als quals poden accedir els fronterers estan tots oberts. Les ocupacions de les quals més oferta hi ha són les de cambrer i dependent. I és que els sectors de l’hostaleria i el comerç són els que més llocs de feina o més oferta com a mínim tenen per aquest hivern. Des d’Immigració s’ha explicat durant el ‘workshop’ que la majoria de permisos s’expedeixen per al període comprès entre l’1 de novembre i el 30 d’abril.

Comentaris (5)

Trending