El talús de la pleta d'Aixirivall es queda sense acordonar després de l'esfondrament

La zona no ha quedat acordonada ni s'han instal·lat tanques per advertir del perill

-
-
El talús de la urbanització El Bedràs, coneguda popularment com la pleta d'Aixirivall, s'ha esfondrat aquest dissabte. L'incident no ha provocat danys personals i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat efectius dels bombers i els agents comunals de circulació. En aquest talús ja s'havien produït despreniments de pedres i terra i no s'ha posat cap senyal de perill ni tanques de protecció.

Els veïns havien demanat que es posés fil a l'agulla per sanejar el talús ja que en dies de pluja o de neu baixaven pedres. Està situat en la carretera que dona accés a la urbanització i el comú va dir, en el seu moment, que era propietat privada i no hi podia intervenir. Posteriorment se'n va fer càrrec i la urbanització va passar a ser de titularitat comunal el mes d'octubre passat.  

La comunitat de propietaris havia entrat a a la Batllia una demanda per tal que la corporació laurediana assumís la titularitat del vial inicialment privat que condueix als habitatges, així com el manteniment de la zona, la recollida d’escombraries o la treta de neu.

La causa més probable de l'esfondrament és l'episodi de fortes pluges de dijous i de divendres i que continuava aquest dissabte a partir del migdia a la parròquia laurediana. Sant Julià de Lòria compta amb una cinquantena d'urbanitzacions.

Algunes no tenen tots els serveis i en altres hi ha carrers sense asfaltar. Fa poc s'havia convocat un concurs per tal de sanejar i consolidar el talús de la pleta d'Aixirivall però el procés va quedar desert. La zona no ha quedat acordonada ni s'han instal·lat tanques per advertir del perill ja que hi ha uns contenidors d'escombreries per a les deixalles dels veïns.

Despreniment a Auvinyà

Aquest dissabte també hi ha hagut un despreniment de terra a Auvinyà. Ha tingut lloc a quarts de vuit de la matinada i s'ha tallat un carril de circulació.

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending