Sense data clara per l’entrada en servei del centre per a joves amb trastorns 

El Govern afirma que “s’està treballant en l’adequació dels espais” de l’antiga residència Solà d’Enclar i que “es preveu que en els pròxims mesos es licitin les obres”

-
-

El ministeri d’Afers Socials i la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) van tancar un conveni el març per tal d’ubicar a l’antiga residència Solà d’Enclar, al carrer Gil Torres, a tocar de l’avinguda Santa Coloma, un centre per tractar joves amb trastorns de conducta o addiccions d’una certa complexitat. La voluntat era que l’equipament es posés en marxa a final d’aquest any o principis del que ve. Ara mateix, però, no hi ha cap previsió clara sobre el futur d’un centre que des de diversos sectors socials es reclama amb insistència.

Demanat al Govern, en el marc de tota la polèmica sorgida en relació amb el Centre d’Acollida d’Infants (CAI) La Gavernera com està el projecte per a adolescents al Solà d’Enclar, fonts oficials de l’executiu han assegurat que “s’està treballant en l’adequació dels espais” i que “es preveu que en els pròxims mesos es licitin les obres”. Per tant, difícilment es podran complir els terminis donats durant la firma del conveni pel titular ministerial, Xavier Espot.

La idea governamental era invertir un milió d’euros en el projecte per reconvertir l’espai residencial en un centre d’educació intensiva (CREI) adreçat a joves que presentin alteracions conductuals greus, consum de tòxics o que comencin a mostrar incipients conductes delictives.  L’edifici, d’uns 2.100 m2, tindrà capacitat per poder-hi atendre una vintena d’usuaris, d’entre 12 i 18 anys, segons el projecte inicial. En virtut del pacte entre la CASS i el ministeri, l’executiu haurà de pagar en concepte de lloguer 50.000 euros anuals.

Etiquetes

Comentaris

Trending