La policia posa en marxa el dispositiu de seguretat per a la visita de Macron

S'han precintat tapes de clavagueres i de serveis

-
-

La policia ja han iniciat els preparatius de seguretat amb motiu de la visita del copríncep francès, Emmanuel Macron, a Andorra, confirmada per als dies 12 i 13 de setembre. La totalitat dels efectius policials estaran operatius per a l'estada del mandatari. Ja fa mesos que es treballa en el dispositiu de seguretat, que serà molt similar al que ja es va desenvolupar per a la visita del seu predecessor, François Hollande o del president espanyol Mariano Rajoy.

Hi haurà un reforç important de la seguretat als punts fronterers, i es duran a terme mesures de seguretat màximes. Així, s’ha estudiat el recorregut que farà la comitiva, verificant les zones de pas perquè no hi hagi elements perillosos i precintant els llocs on aquests es podrien amagar. Per exemple, aquesta setmana mateix ja s’han precintat les tapes de clavegueres i de serveis a  l'avinguda Verge de Canòlich, de Sant Julià de Lòria.

La policia també fa enquestes de veïnatge per les zones que recorrerà Macron i inspecciona les cases i locals en desús.  Igual que amb la visita de François Hollande el 12 i 13 de juny del 2014, a més de la seguretat terrestre hi haurà franctiradors controlant en tot moment.

Macron arribarà a Andorra el dia 12 a la tarda i s’està acabant de tancant l’agenda de la visita que inclourà un discurs a la plaça del Poble d’Andorra la Vella, com ja van fer François Hollande i Nicolas Sarkozy. La negociació de l'acord d'associació d'Andorra amb la Unió Europea (UE), el projecte de fer Patrimoni de la Humanitat la construcció del Coprincipat i la col·laboració de França en la seguretat de la Cimera Iberoamericana seran els principals temes de la visita.

 

Comentaris

Trending