SDP no descarta “cap escenari”, ni tan sols fer llista pròpia, a Encamp

Els progressistes asseguren que tenen “capacitat” per poder presentar candidatura, tot i que estan a l’espera de contactes per possibles pactes

La candidatura d'SDP a la territorial de l'abril.
La candidatura d'SDP a la territorial de l'abril.

Progressistes-SDP no descarta cap possibilitat de cara a les eleccions comunals a Encamp. Fonts de la formació han explicat que s’està treballant en diferents escenaris, des d’apropar-se, com està passant a altres parròquies, a la branca demòcrata a la parròquia, Units pel Progrés (UP-DA) fins a acceptat les propostes que arriben des del Partit Socialdemòcrata. I tampoc es descarta l’opció de fer una llista pròpia, ja que hi hauria prou gent.

“Totes les possibilitats estan obertes”, han assegurat a Altaveu les fonts consultades, que posen en relleu que des de fa setmanes el comitè local de la formació està mantenint reunions per valorar què es fa finalment als comicis. “No hi ha res decidit i tot és a l’aire”, afirmen. Fins i tot, apunten, la possibilitat d’intentar presentar-se en solitari. S’indica que en aquestes trobades està participant força gent i, per tant, s’entén que “hi ha capacitat” si es vol fer una candidatura únicament progressista.

Ara bé, aquesta seria una opció però, per ara, s’està a l’espera de poder parlar amb altres formacions, sense descartar-ne cap. Ara bé, s’admet que “hi ha dubtes” amb Agrupament Encampadà perquè tenen la sensació d’un cert allunyament després dels primers contactes i que, amb el PS, la trobada va ser “superinformal”.

Sobre una possible entesa amb UP-DA, també hi és sobre la taula i, de fet, les fonts consultades no la veuen cap mala opció. En aquest sentit, entenen que no suposaria cap desplaçament d’SDP cap a l’espectre ideològic ‘taronja’ sinó, més aviat, al contrari. Així, recorden que “els últims temps han anunciat polítiques com anar cap a la gratuïtat del transport públic o apostar per habitatge social” i, això, “sembla més aviat que hi ha un acostament de les seves propostes a les nostres”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending