SDP està preocupada per la confidencialitat de les dades mèdiques vist que el metge referent no s’implanta

El conseller progressista Víctor Naudi ha tramitat davant de Sindicatura diverses preguntes perquè les respongui el Govern vist que pel que resta de legislatura “la reforma sanitària no veurà la llum”

Comentaris

-
-
Socialdemocràcia i Progrés (SDP) considera que el clar endarreriment de la reforma sanitària, que difícilment “veurà la llum” ja durant el que queda de legislatura, posa en perill la implementació del metge referent, el popularment conegut com a metge de capçalera, i això genera grans dubtes sobre la preservació de la confidencialitat de les dades que contenen les històries clíniques. D’aquí que el conseller progressista Víctor Naudi ha presentat una bateria de preguntes a Govern en relació a la implementació de la història clínica compartida. 

Les preguntes, realitzades a través dels canals parlamentaris establerts, les ha formulat Naudi atès el període de temps transcorregut d’ençà de l’entrada en vigor de la ‘Llei de drets i deures dels usuaris i dels professionals del sistema sanitari' que feia referència a la història clínica. Tot apunta, “atesa la deixadesa de DA, que la tan anunciada reforma sanitària de Govern no veurà la llum durant aquesta legislatura”. Per això, SDP-Progressistes creu que “es posa en perill la implementació del metge referent, i, per tant, s’obren grans interrogants quant a la confidencialitat que és necessària preservar de les històries clíniques”. 

Per aquest motiu, Víctor Naudi s’ha dirigit al Govern per preguntar quins són els centres que tenen accés als historials clínics de la població d’Andorra i quines normes i procediments s’han establert per garantir la legitimitat de l’accés a les dades dels usuaris del sistema sanitari. El conseller d’SDP també ha preguntat quines mesures tècniques i d’organització han adoptat els centres als que s’ha facilitat la informació per garantir la seguretat de les dades i quines són les categories de professionals de la salut que hi tenen accés

Atesa la preocupació per l’endarreriment de més de sis mesos en l’aplicació d’aquesta llei, s’ha preguntat en quin punt es troba l’aprovació del reglament del funcionament de la història clínica i, per conseqüent, quin és l’estat de la creació i funcionament de la Comissió Nacional de la Història Clínica Compartida (CNHCC).

Comentaris

Trending