SDP acusa el Govern i DA de fer “trampes” per “donar caritat” als pensionistes

Els progressistes lamenten que l’executiu pretengui carregar als pressupostos de l’Estat l’increment anunciat de les pensions de jubilació

-
-
El fet que el Govern hagi assegurat que l’increment anunciat de les pensions no tindrà una naturalesa contributiva sinó que anirà a càrrec del pressupost de l’Estat ha indignat Socialdemocràcia i Progrés (SDP). La formació progressista, que va denunciar que s’estava discriminant aquelles que percebien una pensió de la CASS en funció de si viuen o no al Principat, acusa l’executiu i la formació que li fa suport, Demòcrates per Andorra (DA) “d’enginyar una trampa” per ajudar “caritativament” els jubilats que viuen a Andorra.

En un comunicat, SDP reparteix estopa tant al cap de Govern, Toni Martí, com, especialment, el ministre de Finances i portaveu governamental, Jordi Cinca -"un veritable especialista en vestir, embellir, embolcallar i vendre el que està despullat, lleig, mal muntat i al capdavall injustificable”- i el titular d’Afers Socials i candidat demòcrata, Xavier Espot. Mantenen els progressistes que el Govern pretén “que com sigui que el suplement acordat no es pagarà a través de l’abonament ‘normal’ de la pensió per jubilació que fa la Caixa Andorrana de Seguretat Social sinó que serà un pagament ‘no contributiu’ que sortirà de la caixa –és a dir, del pressupost– del Govern, no es pot parlar de discriminació”

Per als progressistes, el Govern Martí-Espot-Cinca esdevé un nou organisme caritatiu i ha decidit pagar una quantitat ‘no retributiva’ als jubilats residents a Andorra per ajudar-los ‘caritativament’ davant l’augment del cost de vida. Però no es pot oblidar que el mateix govern ha facilitat l’augment forassenyat dels lloguers, descongelant-los”. Elements com aquests o les explicacions que citen, per exemple, el ministre d’Afers Socials a través del Facebook, porten SDP a lamentar “semblant actuació, que al capdavall deixa en evidència l’essència profundament conservadora i descarnadament afavoridora de la fractura social que ha promogut Xavier Espot i el seu màxim inspirador, Toni Martí”. 

Els progressistes continuen afirmant que el Govern pretén “emprar arquitectures financero-pressupostàries per dissimular, però, el fet cert, incontrovertible, és que la Constitució proclama com a principi inspirador de l’acció de l’Estat la igualtat i que en l’article 3.2 la Constitució garanteix el principi d’interdicció de tota arbitrarietat”. I hi afegeixen que “atribuir un caràcter ‘no contributiu’ a l’augment electoralista de les pensions de jubilació pels beneficiaris que resideixen a Andorra i negar aquest augment als jubilats que han marxat –o hagut de marxar– a viure fora d’Andorra no respecta el principi d’igualtat i és una arbitrarietat. També és una burla a la Unió Europea a la qual, una vegada més, es demostra la poca credibilitat d’un govern –el de DA– essencialment trampós”.

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.