SDP acusa el Govern i DA de fer “trampes” per “donar caritat” als pensionistes

Els progressistes lamenten que l’executiu pretengui carregar als pressupostos de l’Estat l’increment anunciat de les pensions de jubilació

-
-
El fet que el Govern hagi assegurat que l’increment anunciat de les pensions no tindrà una naturalesa contributiva sinó que anirà a càrrec del pressupost de l’Estat ha indignat Socialdemocràcia i Progrés (SDP). La formació progressista, que va denunciar que s’estava discriminant aquelles que percebien una pensió de la CASS en funció de si viuen o no al Principat, acusa l’executiu i la formació que li fa suport, Demòcrates per Andorra (DA) “d’enginyar una trampa” per ajudar “caritativament” els jubilats que viuen a Andorra.

En un comunicat, SDP reparteix estopa tant al cap de Govern, Toni Martí, com, especialment, el ministre de Finances i portaveu governamental, Jordi Cinca -"un veritable especialista en vestir, embellir, embolcallar i vendre el que està despullat, lleig, mal muntat i al capdavall injustificable”- i el titular d’Afers Socials i candidat demòcrata, Xavier Espot. Mantenen els progressistes que el Govern pretén “que com sigui que el suplement acordat no es pagarà a través de l’abonament ‘normal’ de la pensió per jubilació que fa la Caixa Andorrana de Seguretat Social sinó que serà un pagament ‘no contributiu’ que sortirà de la caixa –és a dir, del pressupost– del Govern, no es pot parlar de discriminació”

Per als progressistes, el Govern Martí-Espot-Cinca esdevé un nou organisme caritatiu i ha decidit pagar una quantitat ‘no retributiva’ als jubilats residents a Andorra per ajudar-los ‘caritativament’ davant l’augment del cost de vida. Però no es pot oblidar que el mateix govern ha facilitat l’augment forassenyat dels lloguers, descongelant-los”. Elements com aquests o les explicacions que citen, per exemple, el ministre d’Afers Socials a través del Facebook, porten SDP a lamentar “semblant actuació, que al capdavall deixa en evidència l’essència profundament conservadora i descarnadament afavoridora de la fractura social que ha promogut Xavier Espot i el seu màxim inspirador, Toni Martí”. 

Els progressistes continuen afirmant que el Govern pretén “emprar arquitectures financero-pressupostàries per dissimular, però, el fet cert, incontrovertible, és que la Constitució proclama com a principi inspirador de l’acció de l’Estat la igualtat i que en l’article 3.2 la Constitució garanteix el principi d’interdicció de tota arbitrarietat”. I hi afegeixen que “atribuir un caràcter ‘no contributiu’ a l’augment electoralista de les pensions de jubilació pels beneficiaris que resideixen a Andorra i negar aquest augment als jubilats que han marxat –o hagut de marxar– a viure fora d’Andorra no respecta el principi d’igualtat i és una arbitrarietat. També és una burla a la Unió Europea a la qual, una vegada més, es demostra la poca credibilitat d’un govern –el de DA– essencialment trampós”.

Etiquetes

Comentaris

Trending