Sant Julià enfonsa el projecte del ràfting

El concurs per a la prestació del servei al riu Valira ha quedat desert

-
-
El comú de Sant Julià de Lòria ha declarat desert el concurs per a la prestació del servei per la pràctica del ràfting al riu Valira a la parròquia laurediana, la qual cosa suposa el cop de gràcia pel projecte que havia estat, juntament amb la tirolina, la gran proposta de l'anterior cònsol major Josep Miquel Vila. El ràfting va sortir a la llum l'estiu del 2017.

El primer projecte havia d'incloure també els comuns d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany amb el suport del ministeri de Turisme que aleshores dirigia Francesc Camp. Després de la desvinculació d'aquests comuns i de Govern, Sant Julià de Lòria va decidir continuar a empentes i rodolons. Fins i tot es va llogar i rebahilitar un local a l'avinguda Rocafort per guardar el material i per als vestidors i es va començar a negociar amb els propietaris de dos terrenys per accedir al riu.

Durant la festa major del 2019 es va dur a terme una prova pilot de cinc dies, amb un balanç positiu per part del comú tot i que FEDA va mostrar la seva oposició perquè el projecte requeria molt cabdal d'aigua que era necessari per a altres usos. Amb el canvi de majoria comunal, el nou cònsol, Josep Majoral ja va descartat pràcticament el ràfting.

Al mateix temps, el comú ha declarat també desert el concurs per ampliar el passeig del Riu fins a la frontera. Actualment aquest passeig arriba a la rotonda de Fontaneda i la seva ampliació anava lligada al ràfting com ha confirmat el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. "L'edicte ja estava adjudicat per l'anterior comú però quedava descartat en el cas que no prosperés el ràfting". El cost de l'ampliació estava al voltant dels 1.600.000 euros i, segons Majoral, "en aquests moments no podem assumir aquesta despesa".

 

 

 

Comentaris (5)

Trending