Treballadors i concessionària del transport sanitari tenen voluntat d’establir un conveni col·lectiu

Les dues parts esperen iniciar els primers contactes formals abans no s’acabi l’any per prosseguir posteriorment amb la negociació

Una de les noves ambulàncies del transport sanitari.
Una de les noves ambulàncies del transport sanitari. Toni Solanelles

Els treballadors del transport sanitari externalitzat pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i l’empresa adjudicatària de dit servei tenen la ferma voluntat d’establir un conveni col·lectiu que calmi els neguits dels uns i els desajustaments de l’altra a l’hora de començar a desenvolupar la concessió després d’anys prestant el servei Ambulàncies del Pirineu (ADP). Les fonts sindicals consultades han assegurat que després de les reivindicacions plantejades, Andorrana del Transport Sanitari ha mostrat una millor predisposició a solucionar les disfuncions detectades.

Ja al seu dia, amb ADP, es va acordar un conveni col·lectiu que finalment va quedar sense efecte i es va anar operant amb uns acords exprés. Els treballadors consideren que aquells pactes també els havia d’assumir la nova concessionària en virtut de la subrogació a que venia obligada amb l’assumpció de la concessió. Però no sempre ha estat fàcil. De fet, el conjunt d'anomalies que s’han detectat en els primers mesos de la concessió han portat els treballadors a presentar una denúncia col·lectiva per incompliments diversos davant inspecció de Treball.

Després d’aquell estira-i-arronsa, segons les mateixes fonts sindicals, l’UTE hauria mostrat la seva predisposició a buscar camins de consens, una circumstància que també va reconèixer fa pocs dies el ministre portaveu, Eric Jover, en referir-se a la mateixa qüestió. Això sí, tant els treballadors com la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), que és l’organització que els dona suport, tenen clar que el seu únic interlocutor vàlid és “el 51% de l’UTE”, que en aquest cas és l’espanyola Ambulàncies Valira.

Amb tot, l’objectiu, el repte, almenys expressat pels sindicalistes, és que abans d’acabar l’any hi puguin haver els primers contactes formals que serveixin, almenys, per establir una mena de calendari de negociació en vista a afrontar, passades les festes nadalenques, el gros de les converses en vista a poder tancar un conveni col·lectiu que defineixi sense embuts la relació laboral i les condicions amb les quals cal prestar el servei.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending