Els tècnics del transport sanitari estan a l’expectativa del canvi d’empresa decidit pel SAAS

Alguns veuen amb respecte la subrogació contractual però molts l’esperaven conscients que l’oferta de SAS-SSG “és molt justa” quant a l’aspecte econòmic malgrat que consideren que la fortalesa de l’empresa espanyola serveix per abaratir costos

Una ambulància d'ADP transitant a l'altura del pont de París, a Andorra la Vella.
Una ambulància d'ADP transitant a l'altura del pont de París, a Andorra la Vella. Toni Solanelles

Els tècnics del transport sanitari que durant anys han estat prestant servei per Ambulàncies del Pirineu veuen amb respecte el canvi de companyia. El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha decidit atorgar la feina a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per l’andorrana SAS i l’espanyola SSG. Hi ha expectació entre els treballadors que han de ser subrogats pel nou concessionari del servei.

Alguns veuen amb respecte la subrogació contractual però molts l’esperaven conscients que l’oferta de SAS-SSG “és molt justa” quant a l’aspecte econòmic malgrat que consideren que la fortalesa de l’empresa espanyola serveix per abaratir costos. Hi ha un sentiment molt elevat, encara que potser no majoritari, que ADP havia agafat ja fa molts anys una deriva impossible de refer. Un desgavell que al capdavall els afectava a ells com a treballadors però que tenia incidència en el servei. I això que es tracta d’un servei molt sensible.

Un dels vehicles usats fins ara per SAS Ambulàncies.

Relacionat

Els ‘hereus’ d’Ambulàncies de les Valls faran el transport sanitari si les impugnacions no ho eviten

Les fonts consultades han assegurat que cal que ara, una vegada el SAAS ha pres la decisió que ha pes -i malgrat que s’auguren impugnacions- SAS-SSG, que molt probablement quedarà tot en SAS perquè la societat espanyola acabarà assumint el control de l’andorrana, “demostri la seva seriositat”. Hi ha qui creu que potser calia aplicar allò del boig conegut, per savi per conèixer. Però molts dels tècnics consideren que era necessari un canvi. Que veuen el canvi com l’única manera de redreçar el servei.

“Caldrà veure com es presenta tot i si va com s’espera i que doni resultats per tothom”, afirmen les fonts consultades, que hi afegeixen que “el pressupost és just però amb SSG donant suport se suposa que sí que s’arribarà a fer tothom content”. O és allò amb què s’especula. L’important desplegament que la companyia espanyola, amb un director mèdic urgellenc, té en territori veí fa pensar que, almenys respecte d’ADP, hi ha molts costos que pot abaratir. I d’aquí l’oferta que finalment va acabar presentant l’UTE vencedora.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending