‘Sorpresa convulsa’ a la CASS

La sortida d’Albert Font s’afegeix a la malaurada baixa per defunció de Susagna Arasanz i Govern ha de buscar dos recanvis en un 2022 on també hi haurà eleccions al consell d’administració

Albert Font en una compareixença al Consell General com a president de la CASS.
Albert Font en una compareixença al Consell General com a president de la CASS. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

A la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), excepte honroses excepcions, ben poques persones sabien que Albert Font faria el salt de la presidència del consell d’administració al ministeri per substituir Joan Martínez Benazet al capdavant del departament de Salut. Feia un mes o més que es buscava recanvi per al titular ministerial. I la sortida de Font ha causat sorpresa i fins a certa convulsió pel que pot suposar d’enrenou.

Hores d’ara, o millor dit, a partir de l’1 d’abril si no se soluciona abans, el Govern tindrà vacants dues de les quatre cadires que té al consell d’administració de la CASS. A la renúncia d’Albert Font cal sumar-hi la malaurada defunció de Susagna Arasanz, una altra de les representants governamentals a l’òrgan col·legiat de decisió de la parapública. Per tant, l’executiu hauria de proveir dues noves persones, una de les quals, probablement, hauria d’assumir la presidència de la CASS.

A més a més es dóna el cas que a mitjan 2022, vers el 22 de juny si no canvien les dates, se celebraran comicis per escollir els quatre representants dels assegurats. Els dos relatius als assalariats, el de patrons i autònoms i el de pensionistes. Per tant, el que hauria de ser un any decisiu per a la reforma de la CASS sembla que acabarà sent més aviat buit de contingut en aquest sentit. De fet, el propi Govern ja havia donat senyals de no voler fer massa res abans de les eleccions.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending