Salut preveu administrar el 2022 unes 700 dosis de la vacuna contra el virus del papil·loma humà

Les autoritats sanitàries van introduir el 2014 la vacunació adreçada a les noies, com a estratègia de prevenció primària pel que fa a la prevenció del càncer de cèrvix

vph vacuna 2
vph vacuna 2

El ministeri de Salut preveu que durant l’any que ve s’administrin a les noies del Principat al tomb de 700 unitats de la vacuna contra el virus del papil·loma humà. Aquesta vacuna forma part del calendari oficial de vacunació establert per les autoritats sanitàries andorranes des del 2014. Forma part de l’estratègia de prevenció primària pel que fa a la prevenció del càncer de cèrvix.

La xifra de les 700 dosis és estimativa, i el ministeri la inclou en el plec de condicions per al concurs públic internacional tendent, justament, a proveir el Principat de l’esmentada vacuna. Es deixa clar, però, que l’empresa que concorri a l’esmentat concurs ha de ser capaç de subministrar les vacunes que el país necessiti, siguin més o menys de la xifra indicativa inclosa en les bases del procés de selecció de subministrador. El ministeri estima que cada vacuna tindrà un cost de compra de poc més de 60 euros.

El virus del papil·loma humà (VPH) pertany a un grup de virus que infecten la pell i les mucoses. La majoria poden produir lesions benignes, com berrugues cutànies i berrugues genitals i, amb una menor freqüència lesions malignes, com alguns tipus de càncer (càncer de coll uterí o cèrvix, de vulva o d’anus). La infecció pel VPH del coll uterí en la dona pot arribar a ser greu i, per tant, s'ha de diagnosticar i tractar com més aviat millor per evitar que evolucioni i esdevingui un càncer de coll uterí.

Etiquetes

Comentaris

Trending