Salut dóna per tancat l’afer dels ‘hackers de la tercera dosi’

Ni el ministeri ni l’Oficina Covid no han tingut accés a cap ciutadà que hagi rebut de forma directa la trucada de les persones que suposadament pretenien accedir als mòbils dels interlocutors

L'Oficina Covid ha rebut trucades de ciutadans que volien informació sobre el possible frau.
L'Oficina Covid ha rebut trucades de ciutadans que volien informació sobre el possible frau. Toni Solanelles

El ministeri de Salut ha donat per tancat l’afer dels denominats ‘hackers de la tercera dosi’, suposats ciberdelinqüents que amb l’excusa de programar una vacuna de reforç per combatre el coronavirus o amb l’objectiu d’oferir gratuïtament una anàlisi serològica intentaven accedir a les dades dels telèfons mòbils dels interlocutors. Ni el departament ni l’Oficina Covid no han pogut localitzar cap ciutadà que hagi rebut directament una de les trucades fraudulentes.

El que sí que va rebre l’Oficina Covid, segons les fonts consultades, és trucades de ciutadans que havien rebut un missatge via l’aplicació telefònica WhatsApp a través del qual s’informava de la suposada estafa o trucada mal intencionada. Però persones que hagin rebut efectivament la trucada per la qual es feia l’oferiment de la tercera dosi o de la prova serològica i després s’intentava que es facilités la clau que suposadament es rebia a través d’un SMS no se n’hauria trobat cap.

Una incidència dificulta la connectivitat.

Relacionat

Els ‘hackers de la tercera dosi’ no haurien vulnerat cap servidor públic ni tenen dades compromeses

Tampoc la policia ni el departament informàtic de Govern hauria pogut detectar cap vulneració de bases de dades sensibles de l’administració o l’accés a informació compromesa. De fet, els detalls que els suposats ‘hackers’ facilitarien per donar sensació de verosimilitud es podrien aconseguir de moltes maneres, sense necessitat d’acudir a la realització de cap il·legalitat.

Comentaris

Trending