Salut confirma l’obertura d’expedients sancionadors pel “preocupant” brot Covid d’Arinsal

Entre l’episodi de contagis originat a la localitat massanenca i el de Grandvalira, les darreres 48 hores s’han diagnosticat disset casos nous, tot plegat segons Martínez Benazet ha impedit que es relaxessin algunes mesures

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, repassant les dades sanitàries aquest dimecres.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, repassant les dades sanitàries aquest dimecres. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha confirma aquest dimecres l’obertura d’expedients sancionadors arran del brot de coronavirus amb epicentre a Arinsal, que ja suma 67 casos positius. El titular ministerial ha mostrat novament la seva preocupació per aquest episodi, que encara no està controlat. Els dos darrers dies s’han diagnosticat deu casos lligats a aquest brot més set vinculats als de Grandvalira, que ha arribat també a 48 positius encara que en un escenari de més control.

Martínez Benazet ha fet aquestes consideracions en el marc de l’actualització de les dades sanitàries relacionades amb la pandèmia. En les darreres 24 hores s’han notificat 41 casos nous, que és una xifra força més elevada del que era la mitjana de les darreres setmanes. Aquest increment de casos es vincula directament als dos brots anunciats, i especialment al d’Arinsal. El ministre ha arribat a afirmar que si no hagués estat per aquests dos episodis contagiosos lligats a un increment d’interacció social “haguéssim relaxat les mesures” restrictives que encara imperen al Principat.

El titular de Salut, sobre els expedients sancionadors, ha evitat donar més detalls. Però sí que ha explicat que una vegada s’hagin instruït els dossiers potser sí que es comunicaran novetats sobre els mateixos. Martínez Benazet ha explicat que més enllà dels 67 casos positius directes amb el brot arinsalenc, n’estan apareixent més que indirectament també s’hi poden relacionar. “No és una situació dramàtica però sí que ens sap molt greu perquè estàvem aconseguint unes molt bones xifres”, ha dit el ministre, que espera que en breu es comencin a frenar les infeccions. El que ha celebrat el responsable de Salut és que no hi ha cap establiment implicat com a propagador del focus.

Els 41 nous casos notificats les darreres 24 hores fan passar a 11.360 els casos totals que hi ha hagut des de l’esclat de la pandèmia. Actualment hi ha 364 malalts actius dels quals n’hi ha catorze d’hospitalitzats, nou dels quals a la planta Covid i cinc a la unitat d’intensius. En aquest sentit, hi ha un pacient menys a l’UCI però, en canvi, els cinc que hi ha en aquesta unitat tenen necessitat de ventilació mecànica.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending