La repuntada de la pandèmia es consolida tant per contagis com per pressió hospitalària

El nombre de pacients a planta s’ha increment en dos mentre a intensius continuen vuit persones hospitalitzades set de les quals amb necessitat de respiració assistida; hi ha 24 malalts més que ahir tot hi haver donat 32 altes

Una imatge del rètol de l'hospital.
Una imatge del rètol de l'hospital. Toni Solanelles

Les darreres hores s’han notificat 56 casos positius més de coronavirus, el que consolida el repunt de la pandèmia amb prop de seixanta casos de mitjana diària. També hi ha un increment moderat de la pressió hospitalària, amb dos pacients més, tots dos sortosament, per ara, només a planta. A intensius hi continua havent els vuit hospitalitzats que hi havia aquest dilluns, dels quals, set necessiten respiració assistida.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 11.944 persones i es registren un total de 11.276 altes. Per tant, als 56 casos nous cal restar-li les 32 altes de les darreres hores el que fa que hi hagi 24 malalts més i, en conseqüència, actualment hi ha 553 casos actius: 20 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 8 a l’UCI –7 d’elles requereixen ventilació mecànica–. A la planta COVID-19 habilitada al Cedre no hi ha cap ingressat com des de fa dies.

La jornada d’ahir es van administrar 108 vacunes, pel que ja s’han administrat un total de 9.669 dosis, tot i que revacunades tot just hi ha 1.500 persones tirant llarg. Dijous s’han de començar a administrar les segones dosis a aquelles persones que van ser inoculades amb Pfizer ja a la plaça de braus convertit en centre de vacunació. Sortosament, el nombre de defuncions per la pandèmia no s’ha alterat les darreres hores.

Finalment, pel que fa a la població escolar, 29 aules estan sota vigilància activa –13 en total i 16 en parcial– i 52 en vigilància passiva. És una xifra força estable dels darrers dies, més encara tenint en compte que ens trobem en un període de vacances escolars.

Comentaris

Trending