Perplexitat perquè nous vehicles del transport sanitari estiguin matriculats a Espanya

El plec de condicions del concurs recentment celebrat aparentment no especificava res sobre la ‘nacionalitat’ del parc mòbil i l’adjudicatària estaria fent els tràmits per rematricular les ambulàncies

Una ambulància amb les plaques de matrícula espanyoles.
Una ambulància amb les plaques de matrícula espanyoles.

El fet que alguns dels vehicles que està usant l’actual adjudicatari del transport sanitari no medicalitzat estiguin matriculats a Espanya està causant cert estupor en alguns àmbits. No s’acaba d’entendre que unes ambulàncies que deixen clar en la seva retolació que estan contractades pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), l’operadora sanitària pública del Principat d’Andorra, portin plaques d’un altre país.

Segons les fonts consultades, hores d’ara el SAAS hauria mostrat certa tolerància perquè la concessionària s’hauria compromès a accelerar el procés de rematriculació. En aquest sentit, les fonts han recordat que l’adjudicatària, per molt que sigui la societat andorrana Ambulàncies Valira, no deixa de ser la filial de la catalana Egara, que té una flota de desenes de vehicles i que pot ser normal que tibi de veta, parlant planerament.

WhatsApp Image 2024 06 13 at 17.13.46
Un dels vehicles amb plaques espanyoles de matrícula.

A més més, els consultats han assegurat que el plec de condicions del concurs del transport sanitari no es referia específicament a res sobre la matriculació dels vehicles. Més enllà que, s’ha dit, seria una qüestió que estaria en tràmits de ser resolta. O almenys això és el que ha comunicat l’operadora del transport sanitari.

Comentaris (11)

Trending