Un pacient ingressat a cures intensives per culpa del coronavirus

Es manté la situació epidemiològica estable, amb 43 nous positius la darrera setmana i un total de 39 altres, el que suposa situar el nombre de casos actius en 61

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

La pandèmia del coronavirus es manté una setmana més estable. El nombre de nous positius és relativament baix i el de casos actius on varia en excés. Així ho ha destacat el portaveu del Govern, Eric Jover. Això sí, com a novetat negativa hi ha el fet que a l’hospital, després de varis dies, torna a haver-hi un pacient ingressat. En aquest cas, a cures intensives.

Dades a la mà, es pot seguir parlant d’una situació epidemiològica estable. En els darrers dies, s’han diagnosticat 43 nous positius. En canvi, s’han pogut atorgar 39 altes. Per tant, hi ha un equilibri. El nombre de casos actius tot just s’ha incrementat en quatre, fins a 61.

La pitjor notícia de l’actualització sanitària és el fet que un d’aquests nous pacients ha requerit ingrés hospitalari. En concret, es troba a cures intensives. Feia setmanes que el centre sanitari no havia d’atendre cap pacient Covid.

Vista l’actual situació, el Govern ha decidit no fer canvis en l’actual estat de gestió de la pandèmia. Per això, és prorroga l’actual decret de mesures, amb escasses restriccions.

Pel que fa a la vacunació, s’ha avançat en la inoculació de la quarta dosi als col·lectius de risc (majors de 65 principalment o persones que tenen malalties que els fan especialment vulnerables). De moment, s’han posat 992, 35 la darrera setmana. El Govern no “descarta fer més passos”, més tenint en compte el risc de cara a la tardor i a l’hivern “d’un cert repunt de l’activitat del virus”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending