Mil euros de multa pel restaurant i mil euros per a l’organització pel ‘brot de la sarsuela’

Salut tanca l’expedient relacionat amb l’espectacle organitzat per Andorra Lírica minimitzant tant com ha pogut la responsabilitat de l’entitat

sarsuela3
sarsuela3

L’organització de la sarsuela ‘Cecília Valdés’ va reconèixer no haver seguit el protocol dictat per Salut per “una errada humana”. Però aquest fet es minimitza i Salut ha acabat imposant a Andorra Lírica una doble sanció per falta lleu pel brot que hi va haver arran de la celebració d’aquella activitat musical. De fet, la doble sanció imposada a l’organització té el mateix efecte que la dictada sobre el restaurant on es van trobar alguns dels membres de l’elenc. La quantitat econòmica és la mateixa. Mil euros als uns, i mil euros als altres.

En tots casos, les infraccions comeses, segons que entén el ministeri de Salut, són de caràcter lleu. Però el muntant econòmic per a l’establiment, amb una sola falta, és el mateix que el que s’imposa a l’organització amb dues faltes menors. De fet, s’ha mirat de minimitzar la situació atès els ‘plors’ que ja s’havien emès des de l’organització de música lírica que si l’impacte econòmic era molt fort es posava en risc la viabilitat de l’entitat.

S’estableixen dues sancions lleus per dur a terme l’espectacle sense que els protagonistes del muntatge duguessin mascareta i sense respectar la distància obligatòria. 500 euros per cadascuna de les dues infraccions després d’haver obviat el que establia el protocol sanitari: realitza un test d’antígens com a molt tres hores abans de la trobada. En fi, que els mil euros són menys del que haurien costat fet aquells tests si s’haguessin cribrat tots els intervinents en l’espectacle els tres cops (assaig general i dos funcions) que tocava.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending