Els metges es fixen el repte d’ajudar a què Andorra pugui tornar a “atraure talent i retenir-lo”

La nova junta del COMA detecta més embranzida entre el col·lectiu i aposta per enfocar l’ens professional més que mai en l’atenció als col·legiats

Frank Garcia, Albert Dorca, Roser Bellmunt i Xavier Avellanet durant l'assemblea.
Frank Garcia, Albert Dorca, Roser Bellmunt i Xavier Avellanet durant l'assemblea.

Mantenir la bona relació institucional que avui hi ha amb el ministeri de Salut, la CASS i el SAAS i continuar fent feina en les diferents comissions internes ja establertes i que tenen a veure amb aspectes com la història clínica, la recepta electrònica, l’atenció continuada amb els organismes sanitaris, les permanències mèdiques o l’encaix amb Europa. Aquests són alguns dels objectius “primaris” de la nova junta del Col·legi Oficial de Metges (COMA), que pretén contribuir a què Andorra pugui tornar a “atraure talent i retenir-lo”.

Perquè aquest darrer lliga amb un altre dels reptes plantejats sanitàriament ja no només a Andorra sinó més enllà: la falta de metges o, el que és el mateix, el relleu de generacions que durant molts anys han donat servei i que ara arriben o han arribat o arribaran en breu al final del trajecte professional. En tot cas, això sí, el COMA “ha tornat a agafar embranzida i la gent vol participar-hi -hem tingut diversos col·legiats que s’han ofert per ajudar en diferents àmbits- i volem intentar re-enfocar el col·legi cap al col·legiat, millorant certs aspectes relatius a comunicació, accés a la junta, formació…” Ho explica Albert Dorca, el nou president del COMA tal i com ja va avançar l’Altaveu.

El COMA “ha tornat a agafar embranzida i la gent vol participar-hi -hem tingut diversos col·legiats que s’han ofert per ajudar en diferents àmbits- i volem intentar re-enfocar el col·legi cap al col·legiat, millorant certs aspectes relatius a comunicació, accés a la junta, formació…”

La junta que fins fa poques setmanes presidia Meritxell Cosan mantindrà una línia continuista. Els integrants que hi quedaven continuen assumint les regnes del col·lectiu -al costat de Dorca, Frank Garcia, Xavier Avellanet i Roser Bellmunt- i s’incorpora com a vocal de la junta la internista Odile Sarroca, un perfil de professional sanitari valoren molt positivament els continuistes perquè més enllà de la seva capacitat i perícia professional, té un ampli bagatge de treball amb l’administració i en coneix, per tant, moltes de les intimitats, situació que pot afavorir el treball de coordinació i cooperació.

El COMA va celebrar aquest dijous a la nit assemblea extraordinària amb l’únic objectiu de renovar la junta directiva. En no haver-hi cap més candidatura que l’encapçalada per Albert Dorca, que va assumir la secretaria del col·lectiu davant la renúncia de Manel Linares i que posteriorment ha estat un parell de setmana en funcions de president, es va proclamar la llista en qüestió i ja va estar. Hi havia una notable participació presencial i els membres de la candidatura presentada duien una bona colla de vots delegats per si a darrera hora apareixia una candidatura adversària.

Dorca explica que “la idea de la junta actual és continuar el que vam iniciar” i repassa que “aquests tres anys, i amb la Covid pel mig, hem tingut molta feina ‘legal’. Hem participat en comissions per al desenvolupament d’apartats de la llei de professions titulades i de la llei de professions sanitàries.Hem refet de dalt a baix el conveni amb la CASS, hem aconseguit negociar un augment de tarifes per al 2023 amb un full de ruta tarifari pels propers anys, i seguim amb alguns projectes ja iniciats com són la pàgina web del COMA, que ja casi està gairebé confeccionada al 100% i que inclourà un espai d’intranet col·legial per millorar la comunicació entre els diferents col·legiats”. En aquest sentit és pretén millorar l’accés al COMA i facilitar eines als professionals de fora que arribin al país per facilitar-los, justament, la seva integració, no només professional sinó a tots nivells.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending