Metges i CASS avaluaran conjuntament vint facultatius que s’han excedit amb les visites telemàtiques

El col·legi professional i la parapública convocaran un per un els sanitaris per requerir-los “explicacions respecte a unes desviacions estadístiques per corregir algunes tendències observades”

La façana de la seu de la CASS.
La façana de la seu de la CASS. ALTAVEU

Responsables de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i del Col·legi Oficial de Metges (COMA) avaluaran conjuntament fins a vint professionals de la medicina respecte dels quals la parapública considera que s’han excedit amb les visites telemàtiques. L’anàlisi, que es farà de manera individualitzada, l’efectuaran conjuntament els dos organismes per donar seguretat als facultatius.

De fet, entre CASS i COMA han nascut unes desconfiances arran del control de les visites no presencials que ara, amb aquesta avaluació conjunta, es volen intentar superar. La Seguretat Social es va mostrar molt contundent en alguns casos tot considerant que hi havia massa professionals que estaven abusant del sistema implantat arran de l’esclat de la pandèmia. Segons les fonts consultades, “no es tracta d’un ‘judici de faltes’ si no més aviat d’un requeriment d’explicacions respecte a unes desviacions estadístiques per corregir algunes tendències observades”.

La convocatòria, com s’ha dit, és conjunta entre el COMA i la CASS i per, tant, “tant els uns com els altres participaran en les reunions que es convoquin”. El que és clar és que l’escenari de les trobades seran les instal·lacions de la CASS. No és que la parapública ho vegi un mal sistema, és que se’n faci un abús i que s’acabin convertint simples gestions burocràtiques o administratives en preteses visites mèdiques no presencials.

Etiquetes

Comentaris

Trending