Incredulitat i desconcert entre els tècnics del transport sanitari amb els ‘canvis’ d’adjudicatari

Hi ha expectació per veure com acabarà el procés que ha de portar Ambulàncies Egara, a través de les andorranes Carlemany i Valira, a fer-se càrrec del servei

Una de les ambulàncies d'ADP estacionada davant l'hospital, a Fiter i Rossell.
Una de les ambulàncies d'ADP estacionada davant l'hospital, a Fiter i Rossell. Toni Solanelles

Molts dels professionals del transport sanitari del país estan encara atònits amb el que està passant en el concurs per adjudicar la concessió del servei. Ambulàncies del Pirineu (ADP), empresa per a la qual treballen en l’actualitat, en queda fora, però el que està clar que la UTE inicialment escollida per fer-se càrrec de la concessió hi ha acabat renunciat i tot plegat ha acabat descol·locant i desconcertant els tècnics del ram.

Una vegada formalitzada la renúncia per part de l’andorrana SAS i l’andalusa SSG, s’està a l’espera que es completi el procés amb el següent aspirant, l’aliança catalano-andorrana constituïda per Ambulàncies Egara més les locals Carlemany i Valira. L’oferta d’aquesta UTE era molt superior a la de SAS, que hauria acabat descartant l’assumpció del servei en comprovar que amb el preu proposat acabaria anant a pèrdues. Segons fonts properes a la UTE renunciadora, els especialistes pressupostaris d’SSG hauria fet un càlcul erroni i d’aquí tot plegat.

Una ambulància d'Egara circulant pel centre d'Andorra la Vella.

Relacionat

L’adjudicatari del transport sanitari renuncia i el servei passa a l’UTE Carlemany-Valira-Egara

En tot cas, el desconcert entre els tècnics del transport sanitari és més que evident. I ja hi comença a haver la sensació, almenys en part, que s’acabarà sortint del foc per anar a espetegar a les brases. Diversos dels tècnics, malgrat l’obligació de la nova concessionària d’assumir tots els llocs de treball per la via de la subrogació, estan mirant altres sortides professionals davant el dubte que està generant tot plegat.

Comentaris

Trending