L’hospital compra tres respiradors per la via directa

El consell directiu del SAAS va acordar l’adquisició el 22 de desembre de tres equips Getinge Servo-U i, alhora, ha renovat el servei d’assessoria en matèria d’eines telemàtiques en relació amb la pandèmia a l’empresa que va fer l’APP Salut

Un respirador similar als adquirits pel SAAS.
Un respirador similar als adquirits pel SAAS. ARXIU

L’hospital ha adquirit tres respiradors més per poder reforçar la seva capacitat de ventilar mecànicament a pacients que ho necessitin. La pressió de la Covid ha fet que a l’inici d’aquesta sisena onada, i encara amb la variant Delta en ple domini, es quedés relativament a prop del màxim. D’aquí que es reforcin els recursos amb la compra de tres màquines.

L’acord del consell directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) es va donar el 22 de desembre i el contracte, per un muntant global de 67.500 euros impostos a banda, s’ha signat amb l’empresa Getinge Group Spain. En concret, el model de respirador que s’adquireix és el Getinge Servo-U. Els aparells s’ubiquen a la unitat de cures intensives (UCI).

El mateix dia, la cúpula del SAAS també va acordar la renovació del servei d’assessoria en matèria d’eines telemàtiques, tecnologia i solucions digitals per a la gestió de la pandèmia SARS-CoV-2 i també per a la digitalització global dels processos de salut del ciutadà andorrà. L’assessoria s’adjudica a la mateixa empresa amb la qual s’ha treballat fins ara aquesta matèria, Universal Projects and Tools, que comercialment es coneix com a Universal Doctor.

És aquesta firma, gràcies a quantiosos contractes adjudicats a dit i per la via directa, que van desenvolupar l’APP Salut. El contracte atorgat ara, amb vigència per al 2022, està valorat en 54.000 euros.

Comentaris

Trending