França posa en marxa una UCI mòbil que inclou Andorra en el seu radi d'acció

L'hospital de campanya entra en funcionament aquest dilluns i la seva primera missió és donar suport als centres que estan saturats pels malalts de Covid-19

L'hospital de campanya desplegat amb la cabina del camió a la part davantera.
L'hospital de campanya desplegat amb la cabina del camió a la part davantera. CHU Toulouse

El Centre Hospitalier Universitaire (CHU) de Tolosa posarà en marxa aquest dilluns un hospital de campanya mòbil en el marc de la lluita contra la pandèmia de la Covid-19. És un dispositiu únic a Europa amb un camió creat a partir de la tecnologia militar que en menys d'una hora pot desplegar cinc sales per acollir 18 pacients en cures intensives. Aquesta unitat mòbil donarà servei també a Andorra.

 

 

A més de la lluita contra la pandèmia, l'UCI que es transporta amb un camió batejat com Shelter es podrà utilitzar en cas de catàstrofes. Fa tres anys que el CHU treballa en aquest projecte que està finançat amb fons europeus (Interreg i Poctefa)  destinats a innovacions i relacions transpirinenques. Aquest mateix dilluns anirà a donar suport a un hospital de la regió d'Occitània que està al límit de la seva capacitat pels pacients amb Covid.

Durant les darreres setmanes s'han fet proves per posar a punt aquest hospital de campanya que està equipat amb tots els avenços tecnològics. A banda de França i d'Andorra també inclou les zones d'Espanya més pròximes a la frontera francesa, com Navarra, Aragó o Catalunya.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending